TÜPRAŞ'I ALAN KOÇ HOLDİNG-SHELL'DE HİSSE DAÐILIMI

TÜPRAŞ'ın Yüzde 51'lik hissesini 4 milyar 140 milyona alan Koç Holding-Shell ortak girişim grubunda hisse dağılımı Yüzde 90 Koç Holding ve şirketlerinde bulunurken,  yüzde 10 ise Shell şirketleri bulunuyor.

Tüpraş İhalesini kazanan Koç-Shell grubunda yüzler gülüyor. Koç Grubu Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, bölgesel bir güç olmayı hedeflerini belirterek şunları söyledi: 
     
 "Koç Grubu'nun Türkiye'ye ne kadar inandığının göstergesidir. Bu rakam aynı zamanda bir fedakarlıktır. Koç Grubu olarak enerjide büyümeyi hedeflediğimiz alanlardan birisiydi. Bu sadece enerji grubunun açısından değil topluluğun bir sürü alanda hamleleri olduğunu görmekteyiz."
     
"Ödeme şekli nasıl olacak?" yolundaki bir soruya karşılık olarak Memioğlu, "Peşin veya taksitle onu görüşeceğiz." diye yanıtladı. 
     
Memioğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Şartname neleri gerektiriyorsa onu yapacağız. Ağır şartla yok. Herkes daha müsterih olsun. Biz mevcudu daha da büyütmek istiyoruz. Opet ve Aygaz şirketlerimiz var. Bunları da alarak daha büyük bir zincir oluşturmak istiyoruz." 
     
HAKSIZ SPEKÜLASYONLAR YAPILDI
     
Koç Grubu'nun Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, basın mensuplarının 'fedekarlık derken neyi kastettiniz?' sorusunu ise şöyle cevapladı: "Fedakarlık derken, her ticari kuruluş gibi kar etmek hedefimiz. Kastımız şu basında çeşitli spekülasyonlara sebep olan fiyatlar elbette ki, sadece bizim için diğer katılımcılar için aynı şeyler geçerliydi."
     
ÇALIŞANLAR AİLEMİZİN ÜYESİ OLDU
     
Tüpraş'ın özelleştirilmesinin ardından çalışanların durumuyla ilgili olarak ilk yorumu yapan Memioğlu "Grup olarak 60 binin üzerinde çalışanımız var. Tüpraş çalışanları da Koç Ailesi'nin elemanı olacaklardır. Eminim ki, Pashacasino memnun olacaklardır." diye konuştu.

ORTAKLARDA HİSSE DAÐILIMI

 Shell-Koç Ortak Girişim Grubu:

The Shell Company of Turkey Ltd. yüzde 0.10,

Opet Petrolcülük A.Ş. yüzde 3.00,

Aygaz A.Ş. yüzde 7.00,

Shell Overseas Inv. B.V. yüzde 9.90,

Koç Holding A.Ş. yüzde 80.00.

TÜPRAŞ İhalesini 4 milyar 140 milyon dolara alan KOÇ-SHELL Ortaklığı, bu hisselere göre Shell Grubu 414 Milyon dolar öderken, Koç Holding ise 3 milyar 726 milyon dolar ödeyecek.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim