Koç denizcinin sigortası olacak 
 
 
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, denizde 'hayati' bir girişime imza atmaya hazırlanıyor. Koç, yüzde 70'i sigortasız olan Türk teknelerine sigorta satacak.

Geçen yıl 'East Marine Denizcilik' adlı bir şirket kuran Rahmi Koç, bu şirket vasıtasıyla dünyanın en büyük tekne malzemeleri satıcısı ABD'li West Marine'i Türkiye'ye getirmişti. West Marine'in Kartal'daki bin metrekarelik mağazası, stoklarındaki 5 bine yakın tekne malzemesiyle büyük bir açığı kapatmıştı. Rahmi Koç, şimdi de Türk teknelerinin bir başka açığını kapatmak için harekete geçti.

Geçen ay, 'East Marine Sigorta Aracılık Hizmetleri' adlı yeni bir şirket kuruldu. Bu şirketin ana ortağı Rahmi Koç'un başkanı olduğu 'East Marine Denizcilik' firması.

Diğer ortaklar arasında Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ve West Marine Türkiye Genel Müdürü İbrahim Yazıcı da var.

15 günde faaliyete geçiyor
West Marine Türkiye Genel Müdürü İbrahim Yazıcı, “Türkiye'de teknelerin yüzde 70'i sigortasız. Yeni kurduğumuz bu şirketle tekne sigortası satacağız. Bunlar çarpma, yangın, batma gibi sorunlara karşı klasik tekne sigortası olacak. Yani sigorta acentesi oluyoruz. Birkaç sigorta şirketinin acenteliğini alacağız. Aslında tekne sigortasını her acente yapabilir. Ama bizim bir özelliğimiz var. Biz hepimiz denizciyiz. Kimin neye ihtiyacı olduğunu iyi biliyoruz.

West Marine'e malzeme almaya gelenlere, 'Tekne sigortanız var mı?' diye soracağız. Yoksa, 'Teknenizin sigortasını hemen yapalım' diyeceğiz. Herhalde 15 gün içinde faaliyete geçeriz” diyor.

Yeni gezide sigortacı belli

Rahmi Koç, 2004 yılında Nazenin IV adlı tekneyle çıktığı dünya turunu 657 günde tamamlamış ve geçen ay bu gezide yaşadıklarını kitaplaştırmıştı. Koç, kitabın tanıtımında 'Dünya turuna tekrar çıkacak mısınız?' sorusuna, “Niyetim Panama Kanalı'ndan geçip Amerika'nın batı bölgesinden yukarıya Alaska'ya çıkmak” karşılığını vermişti. Rahmi Bey'in bu yolculuğu yapacağı Nazenin IV'ün tetkikleri sürüyor. Ancak bu teknenin sigortasını 'East Marine Sigorta Aracılık Hizmetleri'nin yapmasına ise kesin gözüyle bakılıyor.
 

Editör: TE Bilişim