KKTC Suriye Seferlerine Devam

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) her fırsatta izole etme politikalarını yeni yönetim döneminde de sürdüren Rumlar, Suriye'yi ikna edemedi. Dün, Güney Lefkoşa'yı ziyaret eden Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, ısrarlı taleplere rağmen Lazkiye - Gazimağusa feribot seferlerinden taviz vermedi.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde yeni Başkan Dimitri Hristofyas da, Tassos Papadopulos'un KKTC'yi izole etme politikasını sürdürüyor. Hristofyas yönetimi, Rumların daha önce de defalarca denediği, fakat başarılı olamadığı Lazkiye - Gazimağusa seferlerini sona erdirme çabalarına devam ediyor. Dün, Rum yönetimini ziyaret eden Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, bu yöndeki talepleri geçiştirdi. Hristofyas'a Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın kutlama mesajını getiren Mikdad, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Suriye hükümeti, feribot meselesinin Kıbrıs (Rum) halkı için öneminin farkında. Bu konu, dostluğumuzu engellemesin. Her şey için çözüm bulunur" dedi.

Suriye'nin Lazkiye limanı ile KKTC'nin Magosa limanları arasındaki düzenli feribot seferleri 23 Eylül'de başlamıştı. (Cihan Haber Ajansı)

haberler.com

Editör: TE Bilişim