KKTC'den Suriye'ye gemi seferleri yeniden başladı
 
AA - KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı , KKTC ile Suriye arasında bir süredir yapılamayan gemi seferlerinin, seferi yapan geminin Türk bandırasına geçmesiyle bugün saat 10.30'da yeniden başladığını bildirdi.

"Seferlerin turizm ve ticari sektöre hayırlı uğurlu olmasını" dileyen Avcı , Lazkiye seferinin bugün itibariye, gemi Girne 'de olduğu için Girne 'den yapıldığını, diğer günlerde, daha önce olduğu gibi Gazimağusa -Lazkiye arasında devam edeceğini söyledi.

Avcı , İslam Konferansı Teşkilatı (İKT ) bünyesinde faaliyet gösteren İslam Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatının (ISESCO ) Genel Müdürü Dr . Abdülaziz Osman Altvayci ve beraberindeki heyeti kabulü sırasında yaptığı açıklamada, 30 yıl aradan sonra Gazimağusa -Lazkiye arasında başlayan seferlerin bir süredir yapılamadığına işaret ederek şunları söyledi:

"Güney Kıbrıs Rum yönetiminin yaptığı büyük baskılar sonucunda Mağusa -Lazkiye arasında seferler yürüten Akgünler firmasına ait Gürcistan bandıralı geminin izni, Gürcistan makamlarınca bayrak olarak geri alınmıştı."

Kıbrıs Rum yönetimi yetkililerinin, "Yılbaşından sonra feribot seferleri başlatılmayacaktır, bu iş bitmiştir" yönünde açıklamaları olduğunu kaydeden Avcı , kendilerinin ise bayrak konusundaki formalite ve bürokrasi işleri tamamlandıktan sonra seferlerin yeniden başlayacağını açıkladıklarını anımsattı.

Akgünler firmasının Türkiye 'ye müracaat ederek gerekli izinleri aldığını açıklayan Turgay Avcı , "Türk bayrağı ile seferlerine başlamak üzere Mersin Limanı 'ndan hareketle Girne Limanı 'na gelmiştir. Bu çerçevede, bugün sabah 10.30 itibariye seferler yeniden başlamış olup Akgünler şirketine ait gemi sadece bugüne mahsus olmak üzere, Girne 'de olduğu için, Girne -Lazkiye seferine çıkmıştır. Bugünden sonraki seferleri yine Gazimağusa -Lazkiye olarak devam edecektir" dedi.

Turgay Avcı , "seferlerin herkese, ülkeye, turizm ve ticari sektöre hayırlı uğurlu olmasını" diledi.

Avcı , bir soru üzerine, 340 kişilik tek gemi için izin alındığını, ikinci bir gemi için de müraacat yapıldığını söyledi.

DenizHaber.Com
 

Editör: TE Bilişim