Türkiye'de ilk yatırımını deniz taşımacılığı şirketi U.N RO-RO'yu nakit ve borcu hariç 910 milyon avroya satın alan Kohlberg Kravis Roberts(KKR) hedef büyütüyor. KKR merkezi Türkiye'de kalacak U.N RO-RO'yu büyütüp geliştirmeyi ve halen dokuz olan gemi sayısını artırmayı planlıyor. Türkiye'deki ilk yatırımını gerçekleştiren özel sermaye fonu şirketi KKR yeni dönemde U.N RO-RO'nun sipariş ettiği dört yeni geminin finansmanını sağlayacak. KKR'nin, U.N RO-RO'yu satın alma işlemi Türkiye, İtalya, Avusturya, Almanya'daki rekabet kurullarının onayını da içeren bazı genel prosedürler tamamlandığında sonuçlanacak. Sürecin bu yıl bitmeden tamamlanması bekleniyor.

KKR'nin ortaklarından John Pfeffer Türkiye ve Avrupa arasında ticaretin büyümeye devam edeceğine inandıklarını belirterek, "U.N RO-RO'nun bu büyümedeki önemli rolüne inanıyoruz. Türkiye pazarı ile yakından ilgileniyoruz ve özel sermaye fonlarının (private equity) yatırımlarıyla Türk ekonomisinin büyümesine katkıda bulunacağına inanıyoruz. U.N RO-RO bizim buradaki ilk yatırımımız ve gelecekte Türkiye'de başka yatırım fırsatları da bulmayı umuyoruz" dedi.

U.N RO-RO İcra Kurulu Başkanı Cüneyt Solakoğlu ise yaptığı değerlendirmede şöyle dedi: "U.N RO-RO son yıllarda uluslararası saygınlığı olan, finansal açıdan güçlü ve başarılı bir Türk şirketi haline geldi. KKR'nin finansal uzmanlığını da arkamıza alarak daha da büyütebiliriz."

Kaynak. Radikal

Editör: TE Bilişim