Kızının doğum haberini savaş gemisinde aldı

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na ait TCG-Gediz adlı firkateynde harekat subayı olarak görev yapan Deniz Kurmay Yüzbaşı Ali Büyükeren, kızının doğum haberini görev sırasında aldı.

Türk Deniz Kuvvetleri bünyesinde oluşturulan ve 148 yıl sonra ilk kez Afrika kıtasını dolaşarak Ümit Burnu'nu geçecek olan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na ait TCG-Gediz adlı firkateynde harekat subayı olarak görev yapan Deniz Kurmay Yüzbaşı Ali Büyükeren, kızının doğum haberini Cape Town'da görev sırasında aldı.

Gemi mürettebatı tarafından kutlanan Büyükeren, babasıyla telefonda görüşerek eşi Gamze ve bebek hakkında bilgi aldı. Doğum haberi geminin kaptan köşkünden yapılan anonsla gemi personeline bildirildi. Yapılan anonsta, 'Dikkat! Türk Deniz Grubu Karargahı'nda görevli Deniz Kurmay Yüzbaşı Ali Büyükeren'in 1 saat önce bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir. TCG-Gediz ailesi olarak kendisini kutlar, sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat dileriz. Tamam' Denildi. M

utlu haber karşısında sevinci gözlerinden okunan Ali Büyükeren, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Eşim hastaneye kontrol için gitmişti ama birden bire olaylar gelişmiş ve doğum olduğunun haberini aldık. Eşim ve çocuğumun durumu iyi' dedi. 28 Haziran'da görevinin bittiğini belirten Büyükeren, '52 gün sonra çocuğumu görebileceğim. Çocuğumu kucağıma almak için 28 Haziran'ı iple çekiyorum' şeklinde konuştu. 4 yaşında Arda isminde bir oğlu olduğunu belirten harekat subayı Ali Büyükeren, 'Bu ikinci çocuğum. İlk çocuğumda eşimin yanındaydım. Tabi gönül isterdi ki gene eşimin yanında olayım, ona destek olayım. Görevden dolayı gidemedim. Sağ olsun anlayışlı bir eşim var. Eşime de buradan teşekkür ediyorum ve selamlarımı gönderiyorum' şeklinde açıklama yaptı. Deniz Kurmay Yüzbaşı Ali Büyükeren, kızının ismini Gonca koyduğunu ifade etti.

Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı savaş gemileri, Türk dış politikası doğrultusunda Afrika çevresindeki denizlerde varlık göstermek, Afrika ülkeleri ile olan ilişkileri geliştirmek ve deniz korsanlarına karşı birlikte hareket etmek için denizaşırı gezi düzenliyor. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na bağlı savaş gemileri Cape Town'a ulaşarak aynı zamanda bir ilki gerçekleştirdi. 148 yıl önce Mekke'ye giden hacıları korumak için İstanbul'dan hareket eden Bursa ve İzmir isimli iki Osmanlı Korveti'nden sonra savaş gemilerimiz Ümit Burnu'nu geçen ilk deniz birliği olma özelliğine sahip.

Editör: TE Bilişim