Kızılırmak Nehrinde ekosistem araştırması

Kırıkkale Üniversitesi Kızılırmak Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı. Merkez, Kızılırmak Nehri ve havzasında ekosistemlerin araştırılmasına, korunmasına ve geliştirilmesine yönelik çalışmaları yönlendirecek, teşvik edecek ve konu ile ilgili disiplinler arası çalışmalar yapacak.

Merkez, Kızılırmak Nehri ve havzasındaki ekosistemlerin mevcut durumunu tespit ederek, koruyucu ve sürdürülebilir gelişim planlarını hazırlayacak. Kızılırmak Nehri ve havzasının mevcut biyolojik çeşitliliğinin saptanması, gen kaynaklarının korunması ve değerlendirilmesi için araştırmalar yapacak olan merkez, Kızılırmak havzasının su, toprak, flora ve faunasının sürdürülebilir kullanımı ile ekosistemlerinin korunmasını sağlayıcı faaliyetlerde bulunacak.

Kızılırmak Araştırma ve Uygulama Merkezi ayrıca, bölgede su, hava, toprak analizleri yaparak doğadaki gelişmeleri izlemek, denetlemek, doğa ve çevre ile ilgili veri tabanı oluşturmak, geleceğe yönelik projeler yapmak ve bu çalışmalar için, şehir planlama, eko-turizm ve organik tarım konularında bölgesel yapı imkanlarını geliştirmekle görevli olacak. Kızılırmak ve çevresel etkileri, doğal kaynak yönetimi, sosyo-ekonomik ve çevre ve eğitim sorunları, halk sağlığı gibi konularda ulusal ve uluslararası

boyutta araştırma ve incelemeler yapmak, sorunların çözümünde en uygun yöntemleri araştırmak, fizibilite ve çevresel etki değerlendirme raporları hazırlamak, danışmanlık yapmak, etüt ve proje çalışmaları gerçekleştirmek veya bu gibi çalışmaları imkanlar dahilinde desteklemek de merkezin çalışma alanları arasında yer alacak.

sondakika.com

Editör: TE Bilişim