Türkiye'nin Kıyı ve Deniz Alanları 8. Ulusal Kongresi Yapıldı

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Şaban Önder Kıraç, kıyı alan yönetimi konusuna, yerel idarelerin gerekli önemi vermesi gerektiğini söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Kıyı Alanları Yönetimi Türkiye Milli Komitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından düzenlenen 'Türkiye'nin Kıyı ve Deniz Alanları 8. Ulusal Kongresi' KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi'nde başladı. 4 gün devam edecek olan kongrede, çok sayıda akademisyen ve yetkili, kıyı ve deniz alanlarına ilişkini sunumlar yapacak.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, insanoğlunun ekonomik gelişmelerle beraber her şeyi ekonomik düşünüp, ekoloji ve çevresel yapıyı yok etmekle kendi sonunu hazırladığına işaret etti. Bu değerlerin sadece kalkınma değil, yaşamsal olarak düşünülmesi gerektiğinin altını çizen Kızılcık, kıyı ve deniz alanlarına yönelik projelerin çevresel, ekonomik ve sosyal denge içerisinde uygulanması gerektiğini vurguladı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Şaban Önder Kıraç da kıyı alan yönetimi konusuna yerel idarelerin gerekli önemi vermesi gerektiğini söyledi. Turacı, Türkiye'de plan yapmada sıkıntısı olmadığını, ancak yapılan planların yönetimi noktasında ciddi sıkıntılar bulunduğunu kaydetti.

Ekoloji mi ekonomi mi tartışmalarının sürekli yapıldığına değinen Kıraç, ortak bir denge içerisinde, iki değerin de sürdürülebilir yaşam çerçevesinde korunması gerektiğini dile getirdi.

Kıraç, Bakanlık olarak, ortak akıl platformlarından çıkan sonuçları önemsediklerini ifade etti. Kıraç, kongreden çıkacak sonucun da kıyı ve deniz alanları konusunda yapacakları yasal düzenlemelere ışık tutacağına olan inancını dile getirdi.

 

Kaptan Aslan Dede, Doç. Dr. Selçuk Nas, Kaptan Nuri KADAYIF

Kaptan Nuri KADAYIF, Kaptan Aslan Dede, Doç. Dr. Selçuk Nas, Prof. Dr. Necmettin Akten, Dr. Nur Jale Ece, Doç. Dr. Birsen Koldemir

 

Prof. Dr. Necmettin Akten, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Gemi Kurtarma ve Tahlisiye Hizmetleri Dairesi BaşkanıKaptan Aslan Dede

Kaptan Nuri KADAYIF ,Prof.Dr. Necmettin AKTEN, Yrd.Doç.Birsen KOLDEMİR, Dr. Jale ECE, Gemi Kurtarma ve Tahlisiye Hizmetleri Dairesi Başkanı Kpt.Arslan DEDE...

Editör: TE Bilişim