Kıyı tasarımları ihaleye çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin önde gelen tasarımcılarının planladığı, körfezi çevreleyen 40 kilometrelik sahil şeridiyle ilgili çalışmaların tamamlandığını, önümüzdeki günlerde bazı bölümlerinin yapım ihalesine çıkacaklarını söyledi.

SEYİR TERASLARI

40 kilometrelik sahil şeridini bölüm bölüm ihaleye çıkaracaklarını belirten Başkan Kocaoğlu, Bayraklı sırtları ile Küçük Yamanlar'a da seyir terasları yapacaklarını belirtti. Kocaoğlu ayrıca kıyı tasarım projeleri ile İstanbul Bienali'ne katıldıklarını, burada projelerin tanıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mavişehir'de yapımı öngörülen ve projesi, yarışma ile belirlenen opera binası ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirten Başkan Kocaoğlu, "Müellif şu an opera binasının projelerini çiziyor. Bu öyle apartman projesi gibi 3 ayda çıkacak bir proje değil. Proje çabuk biterse yerel seçimlerden önce temelini atmak istiyoruz" diye konuştu. Opera binasının çok kapsamlı bir proje olduğunu, tesisin yapımında kullanılacak olan malzemelerin Türkiye'de ilk defa kullanılacak olması nedeniyle maliyet hesaplarının zaman aldığını belirten Kocaoğlu, "Proje kapsamında Türkiye'de hiç uygulanmamış, kullanılmamış malzemeler olacak. Türkiye'de ilk defa gerçek anlamda bir opera binası yapılıyor. Bu proje İzmir'i kültür sanatta Türkiye'de çok farklı bir yere getirecek" dedi.

Editör: TE Bilişim