Türk denizlerinin daha emniyetli korunabilmesi ve vatandaşların da gördükleri kazaları bildirebilmesi amacıyla "ALO KIYIEMNİYETİ 151" ihbar hattı kuruldu. Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından ağustos ayı başında hizmete sokulan hatta, halk yoğun ilgi gösteriyor. Fakat 151'i arayıp maç sonuçlarını soranlar, kömür siparişi verenler, hattın daha verimli çalışmasına engel oluyor.

Projenin mimarı Genel Müdür Kaptan Salih Orakcı, herkesten duyarlılık beklediklerini söylüyor ve Alo 151 hattının ‘Kıyı ve boğazlarda güvenli seyir teminini sağlamak ve acil durumlarla ilgili ihbarları almak’ amacıyla kurulduğunu kaydetti. Aslında 151’e gelen telefonlar, hattın önemini de ortaya koyuyor. Mesela, numarayı arayan bir kıdemli başçavuş İzmir Limanı Yenikale geçişindeki Fener’in söndüğü bilgisini veriyor ve konu hemen gerekli merciye intikal ettiriliyor.

Bir gemi kaptanı ise sis yüzünden yaşadıkları zorluklardan 151’i haberdar ediyor. Yine muhtemel gemi kazalarının 151’e bildirilmesiyle, yaşanabilecek birçok üzücü olayın önüne geçilmesi sağlanacak. Ancak, 7 gün 24 saat ücretsiz olarak hizmet veren hattı ‘dalga geçmek’ için meşgul edenler de yok değil. Bunlar hattı boşu boşuna meşgul ederek verimi düşürmeye çalışıyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim