Kilyos önlerinde demirdeyken demirlerini vira edememesinden dolayı fırtınadan kaçıp boğaz girişi yapamayan BROTHERS 3 adlı Rus bayraklı tankerden bir yaralı daha kurtarıldı.

Palmali Denizcilik'e ait olan gemi, dün saat 10:45 sularında, Kilyos Demir mevkiinde her iki demirini de atmış durumda iken; Boğaz girişi yapmak için demir almak istediğinde  8-9 kuvvetindeki rüzgar ve ağır denizler nedeniyle demirini alamayıp deniz tehlikesine maruz kalmıştı.

Sabah erken saatlerde yine KIYEM-1 botu tarafından çok zor koşullarda  yapılan operasyonda güvertede düşerek ağır yaralanan ve ayağı kırılan geminin 2. kaptanı  34 yaşındaki Artem Kotanev 8-9 kuvvetindeki havada gemiden alınarak sahilde bekleyen ambulansa yetiştirilmişti. Bu olayda Sahil Güvenlik helikopteri 4 sorti yapmasına rağmen gemideki yaralıyı almaya muvaffak olamamış, bunun üzerine KIYEM-1 botu devreye girerek yaralıyı kurtarmayı başarmıştı.

Bugün öğleden sonra ise yine KIYEM-1 acil müdahale botu bir başka başarılı kurtarma operasyonuna daha imza attı.

2. kaptanın yaralandığı kazada yaralanan bir başka gemici önceden durumu ağır olmadığı için Kaptan tarafından hastaneye gönderilmeye gerek duyulmamıştı. Ancak daha sonra durmunun ağırlaşması üzerine, Kaptan,  Sahil Güvenlik Komutanlığından acil sıhhi yardım talebinde bulundu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ağır denizler nedeniyle bu görevin yapılmasını Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden istedi. Bunun üzerine Poyraz  Balıkçı Barınağında emre hazır durumda bekleyen KIYEM-1 acil müdahale botu yaralıyı gemiden almak üzere hareket etti.

Saat 19:05 itibariyle Rus uyruklu 1988 doğumlu Nikolay Savchenko gemiden alınarak saat 20:05'te İstinyede hazır bekleyen ambülansa teslim edildi. 

Ambulans, ameliyat edilmek üzere yaralıyı Okmeydanı Memorial hastanesine götrüdü. 

Geminin demirleri kurtarılıyor

Öte yandan, demirleri yüzünden bulunduğu yerden hareket edemeyen Brothers-3 adlı NAFTA  yüklü tankere kurtarma yardımı kapsamında hizmet veren Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma 9 ve Gemi Kurtaran adlı römorkör ve kurtarma gemileri de çalışmalarına devam ediyor.

Geminin sancak demiri alınmaya muvaffak olundu. Geminin İskele demiri alınıyor. 

 

 


Editör: TE Bilişim