Kırşehir’de ‘Camiler için Engelsiz Camii Harekâtı’ projesi kapsamında engelli vatandaşlardan ibadetlerini engelsizler insanlar gibi yapabilmeleri için 15 camide düzenlemeler yapıldı.

Projeyi değerlendiren İl Müftüsü Mehmet Şahin, engellerin kalktığı yerde ibadetlerin de anlam kazanacağını söyledi. Engellilerin toplumdan dışlanmasının yanlış olduğunun altını çizen Müftü Şahin, “Engelli olmak toplumdan ayrı tutulmak anlamına gelmemelidir. Her bir ferdin bir engelli adayı olma durumu söz konusudur. Engellerin kalktığı alanlarda ibadetler de mana kazanır. Kardeşlik hukukunu tam manası ile tesis etmek için toplumsal olarak da engelli kardeşlerimizi sahiplenmeliyiz. Biz kardeşlik hukukunu yüzyıllar önce tesis etmiş olan Ahilik mekanizmasının olduğu yerde engel ayrımı olmadığını da çok iyi bilmekteyiz.” dedi.

Toplumun her kesiminde engellerin kaldırılması ile engellilerin de normal insanlar gibi yaşam alanları bularak engelsiz yaşayabileceğini ifade eden Müftü Şahin, “İbadet özgürlüğü de bu kapsamda her ferdi kapsayan bir özgürlüktür. Engelli olmak temel haklardan mahrum kalmayı gerektiren bir mani değildir.” açıklamasında bulundu.

Engelsiz cami projesi kapsamında Kırşehir’de Hoca Ahmed Yesevi, Küçük Kındam, Gölhisar, Abidin Hoca, Müstean, Sanayi, Hazreti Ömer, Molla Osman, Aşıkpaşa, Karlıoğlu, Ali Çam, Çukurçayır, İmaret, Hasan Yücer, TOKİ, Gökbulut camilerinde engelliler için özel ibadet alanları oluşturularak, ibadetlerini yapabilmeleri hedefleniyor.Cihan
Kaynak: cha