Kırım açıklarında Alman savaş gemisi bulundu

Kırım açıklarında 1944 yılında Sovyetler'den kaçan Alman Savaş gemisinin enkazı bulundu

Rus bilim adamları, Akyar'da (Sivastopol) Hersones Burnu açıklarında batmış Alman ordusuna ait Totila adlı geminin enkazını buldu. Gemi, 1944 yılında Sovyet askerlerinden kaçan iki bin Alman askere mezar olmuştu. 'Rus Coğrafyacılar Cemiyeti' bulunan gemi ile ilgili bilgileri, Almanya hükümetine göndermeyi planlıyor.

Zn.ua haberine göre Alman gemisi Totila'yı bulan Rus gemisi 'Nikolayev'in kaptanı Gay Yurçenko, ''Beş şiddetinde fırtına var. Deniz oldukça çalkantılı. Derinlik 97 metre, tam karanlık. Ancak gemimizde bulunan alet sayesinde deniz dibinde bulunan objeyi taramamızı sağlıyor'' şeklinde bilgi verdi.

Nikolayev gemisinde bulunan alet, deniz dibinde bulunan büyük objeleri üç boyutlu görmeyi ve incelemeyi sağlıyor. Deniz altında tespit edilen Alman gemisinin 100 metre uzunluğunda olduğu öğrenildi. Gemi özellikleri ve ayrıntılarına göre geminin nasıl gemi olduğunu ve ne zaman battığı tespit edildi.

Totila, II. Dünya Savaşı esnasında Kırım'da işgalcilerle savaşan Sovyet birliklerinden kaçan iki bin Alman askerine mezar olduğu anlaşıldı. Ölen denizcilerin kalıntıları hala batık geminin içinde bulunuyor. Bunun yanı sıra geminin askeri mühimmat ile dolu olduğu tespit edildi. Batan geminin yeri, 97 metrelik derinliği göz önünde bulundurularak ve potansiyel olarak tehdit oluşturduğu nedeniyle haritalarda işaretleniyor.

Totila, son on yıllar boyunca Kırım açıklarında bulunan en büyük gemi oldu. Ancak uzmanlar, Karadeniz'in diplerinde yüzlerce Alman ve Sovyet gemilerinin bulunduğuna inanıyor.

Editör: TE Bilişim