KTL KARADENİZ'E DE AÇILIYOR

Kınay Taşımacılık ve Lojistik A.Ş (KTL), Türkiye’nin önemli bir role sahip olduğu Karadeniz’de yatırımlarına başladı.
 
Türkiye’nin en eski ve önde gelen gemicilik gruplarından biri olan Kınay Group’a bağlı Kınay Taşımacılık ve Lojistik A.Ş (KTL), Türkiye’nin önemli bir role sahip olduğu Karadeniz’de yatırımlarına başladı.

Şirketin Pazarlama ve Satış Müdürü Barış Dillioğlu, 2005 yılında kurulan KTL’nin kısa zamanda Türkiye’deki yapılanmasını tamamlayarak İstanbul merkez ofisinin yanında Gemlik, İzmir ve Mersin’de de şubelerinin bulunduğunu dile getirdi.

KTL’nin ticaret yaptığı başlıca bölgeler arasında Uzakdoğu, Avustralya, ABD ve Avrupa yer alıyor. “Şirket olarak amacımız Türk konteyner ve lojistik sektöründe daha fazla söz sahibi olmak” diyen Dillioğlu, sıradaki hedeflerinin Karedeniz’de ve daha sonra da İran, Irak’ta yatırımlar yapmak olduğunu belirtti. Dillioğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

“ Türkiye’deki yapılanmamız haricinde Hollanda, Çin ve Avustralya’da temsilcilerimiz bulunuyor. Hedefimiz dünyaca tanınan bir Türk şirketi olmak.  Son olarak Karadeniz’de bir yapılanma hazırlığı içerisine girdik. Bunun için bir yer tuttuk ancak araya kriz girdiği için bu projemizi beklemeye aldı. En geç 2010 yılında buradaki yatırımlarımızı da tamamlamayı hedefliyoruz. 

Çünkü Karadeniz,  İran, Irak gibi bölgelerde Türkiye’nin büyük rolü var. Bugün Avrupa’ya veya Uzakdoğu’ya gittiğiniz zaman herkes Türkiye’yi bu bölgelerde bir başkent gibi görüyor. Bizden buralarda daha fazla yapılanmamızı bekliyorlar. Biz de bu açığı kapatmak adına, buralarda şirket kurmayı hedefliyoruz.”

“Devlet destek vermedikçe geri kalmaya mahkûmuz”

Herkes gibi krizden etkilendiklerini dile getiren Dillioğlu, devletten bu süreçte yeterli desteği göremediklerini belirterek konuyla ilgili şunları söyledi:

 “ Devletten özellikle bizim gibi vergisini ödeyen çalışanın hakkını koruyan şirketlere daha fazla yardımcı olmasını beklerdik. Fakat biz özel sektör olarak sorunlarımıza kendimiz çözüm bulmak durumunda kaldık. Dünya’ya baktığımız zaman lojistik şirketlerinin inanılmaz seviyelere geldiğini görüyoruz. Hepsi kendi alanlarında profesyonelleşmeye başladılar.

Artık Türkiye’de de bunun alt yapısının yavaş yavaş kurulması gerekiyor. Biz özel sektör olarak bu konuda elimizden geleni yapıyor olsak da bunu tek başımıza yapmamız mümkün değil. Bu noktada devletin de artık somut adımlar atması gerekiyor. Uzun zamandır Gebze ve Hadımköy’de lojistik köylerinin yapılacağı konuşuluyor ama henüz net bir adım atılmış değil. “

“Limanlarda ve karayollarında büyük sıkıntılar yaşıyoruz”

Türk limanlarında ve karayollarında büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Dillioğlu, devletin buralara daha fazla yatırım yapması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: 

“ Limanlarda henüz birçok eksiğimiz bulunuyor. İzmir Limanı özelleştirildi fakat ne olduğu belli değil, hala bir belirsizlik hakim. Yine özelleştirilen Mersin Limanı’nda da bir hareket olmasına rağmen bazı sıkıntılar devam ediyor. Ambarlı tarafına baktığınızda da her şeyin özel sektörden beklendiğini görüyorsunuz.

Oysaki devletin buraya giden yollarla ilgili mutlaka bir şeyler yapması lazım. Bugün ambarlı gerek yolları gerek alt yapısı ile kaldırılma noktasına geldi. Demiryollarına baktığımızda ise, cumhuriyet öncesi demiryollarına daha yeni yeni eklemeler yapıldığını görüyoruz. Hâlbuki Türkiye buna çok uygun bir ülke. Bugün trafikte kamyonlar büyük sıkışıklığa sebep oluyorlar.

Bu taşımaların çoğunun demiryolu ile yapılması gerekiyorken biz lojistik olarak henüz işin ciddiyetinde değiliz.  Bugün dış ülkelere gittiğimiz zaman farkı çok açık bir şekilde görüyoruz. Dilerim hep birlikte bu sorunları aşar ve üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizi hak ettiği yerde görürüz”

Aysel Gençer-Perşembe Rotası
 


 

Editör: TE Bilişim