Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği'nin (IMPA) 19. Genel Kurulu, dün akşam yapılan gala ile son buldu. Kanada, Danimarka ve Avustralya yönetime seçildi.

Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği'nin Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Royal Orchid Sheraton otelinde gerçekleştirilen 19. Genel Kurul'u dün gece verilen gala yemeğiyle sona erdi.

IMPA Başkanı Mike Watson'ın sağlık sorunları nedeniyle katılamadığı Genel Kurul'un son akşamı gerçekleştirilen Gala yemeğinde düzenlenen törenle IMPA Bayrağı, bir sonraki genel kurul'un yapılacağı Avustralya'ya törenle teslim edildi.

Öte yandan, hafta boyunca düzenlenen oturumlarda, kılavuzlukla ilgili konular tartışıldı.

"Dünya Kılavuzluğu'nun Sorunları" panelde konuşuldu

En büyük ilgi "Kılavuzluğun Güncel Sorunları" nı konu alan ve Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği başkanı ve IMP Başkan Yardımcısı Kapt. Cahit İstikbal tarafından yönetilen panele gösterildi.

Panele, Türk delegasyonu Başkanı Kaptan Aykut Erol da konuşmacı olarak katıldı. Diğer konuşmacılar Steve Pelecanos-Avustralya, Stig Thomsen-Danimarka, Julio Cesar Longa-Arjantin ve Rein Van Gooswilligen-Hollanda oldular.

5 gün süren Genel Kurulda Cuma günü Yönetim Kurulunda görev süreleri dolan Güney Kore, Avustralya ve İspanya'dan boşalacak yerler için seçim yapıldı.

Yönetim Kurulunda boşalacak 3 yer  için Güney Kore, Avustralya, İspanya, Kanada, Danimarka, İtalya, İngiltere aday oldu.

Avustralya adına Steve Pelecanos yeniden seçilmeyi başarırken Güney Kore ve İspanya yeniden seçilmeyi başaramadı. Bu ülkeler yerine Danimarka ve Kanada yönetim kuruluna seçildiler.

Önceki Genel Kurul'da en yüksek oyla seçildiğinde Türkiye'nin görev süresi 4 yıl ve 2010 yılında yapılacak Avustralya genel Kurulu'na kadar devam edecek.

Avustralya'da 2010 yılında yapılacak Genel kurul'da Başkan Mike Watson'un görev süresi dolacağındasn IMPA Başkan Yardımcılığı'nı 8 yıldır yürüten ve Küba'da en yüksek oyla 2. Dönem göreve seçilen Kapt. Cahit İstikbal Başkanlığın en büyük adayı olarak gösteriliyor.

DenizHaber.Com

Türk Delegasyonu başkanı kapt. Aykut Erol ve IMPA Başkan Yardımcısı kapt. Cahit İstikbal verilen aralarda diğer ülke delegasyonlarıyla sohbet ettiler.

IMPA Başkan Yardımcısı Kapt. Cahit İstikbal, "Dünya Kılavuzluğunun Güncel Sorunları" konulu paneli yönetti. İstikbal, IMPA bünyesinde aynı konuda kurulan çalışma grubunun da başkanlığını yürütüyor.

Kapt. İstikbal2in yönettiği panelin konuşmacıları arasında Stig Thomsen (Danimarka) ve Kapt. Aykut Erol (Türkiye) de vardı.

Açilişta Tayland'lı dansçılar gösteri yaptı.

 

 

 

Genel Kurul'un izleyicileri arasında bölgesel kılavuzluk kuruluşlarından temsilciler de yer aldı.

Kapt. Aykut Erol dünya kılavuzluğunun sorunları ve çözüm önerileri konulu bir sunum yaptı.

Deniz Kuvvetleri ev sahipliğinde 8 Ağustos Cuma akşamı düzenlenen gala yemeğinde Tayland Denizcilik bakanı, Tayland Kılavuz Kaptanlar Birliği başkanı ve Türkiye Delegasyonu birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim