Türk Kılavuz Kaptanlar Avrupa'yı Fethetti

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'nin 3 kişilik delegasyonla katıldığı Avrupa Kılavuz Kaptanlar Birliği Genel Kurulunda Türkiye büyük sükse yaptı.

2009 Genel Kurulu'nun Antalya'da yapılacak olması nedeniyle Türk Heyeti AB Üyuesi Ülkelerin heyetlerine Türkiye ve Antalya broşürleri dağıttı.

Kongreye katılan 300 kişi Türkiye'yi çok sevdiklerini ve Antalya Kongresi'ne mutlaka katılmak istediklerini belirttiler.

ABD Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkanı ve IMPA Başkanı Mike Watson da; İstanbul Kongresi'ne katılamamış olmaktan dolayı üzüntü duyduğunu ve Antalya Genel Kurulu'na mutlaka katılacağını belirterek Türkiye'deki meslektaşlarına selam ve sevgilerini iletti.

Mike Watson ayrıca; kılavuzluk hizmetlerini düzen içerisinde ve rekabete kapalı olarak verilmesinin deniz güvenliği açısından şart olduğunu esas alan bir de konuşma yaptı.

EMPA Genel Kurulu'na Dünya Kılavuz Kaptanlar Birliği'nin şimdiki başkanı Mike Watson'un yanısıra; önceki başkanları Geoff Taylor ve Michel Pouliot da katıldı.

Kongrede Avrupa gündeminde olan kılavuzlukla ilgili konular ve teknik konular görüşüldü.

Genel Kurul'da Türk Delegasyonu iki kez AB Üyesi ülkelerin katılımcılarına hitap etti. Birincisinde Türkiye'deki kılavuzluk hizmetlerinde son iki yılda meydana gelen gelişmeler ele alınırken; Türk kılavuz kaptanları yurt içi ve yurt dışında yıpratmaya çalışan çevrelere dikkat çekildi. AB Üyesi Ülkelerin tamamından  bu konuda Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'ne ve yöneticilerine büyük destek geldiği öğrenildi.

Genel Kurulda Türkiye ayıca 2007 Antalya Kongresi'ni tanıtan bir sunum yaptı.

Türkiye Delegasyonunu oluşturan Kapt. Cahit İstikbal, Kapt. İsmail Akpınar ve Kapt. A. Haydar Yüce ayrıca Diğer delegasyonlarla temaslarda bulunarak Türkiye'ye 2009 yılında gösterilecek Yönetim Kurulu Üyeliği için destek sağlamaya çalışırken, öte yandan mesleki konularda bilgi alışverişinde bulundular.

Kongre; Bremen Park Otel'de muhteşem gala yemeği ile sona erdi.

Kongreyle ilgili sonuç bildirgesi daha sonra yayınlanacak.

Türkiye Raporu sunumu 20 Haziran Çarşamba günü; Antalya 2009 Tanıtım sunumu ise 22 Haziran Cuma günü Türkiye Delegsayonu adına Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı ve Dünya Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkan Yardımcısı Kapt. Cahit İstikbal tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye Delegasyonu Bremen Park Otel'de gala yemeğinde toplu halde.

Halef-Selef EMPA Başkanları Juha Tulimaa (Solda) ve Dieter Bloechl (Sağda)

Önceki EMPA Başkanı Juha Tulimaa gala yemeğinde veda konuşması yapıyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim