Kılavuz Kaptanlardan Vefa Örneği

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Çanakkale Boğazı Kılavuz Kaptanlarından Dinçer Sümerkan kılavuz kaptanlık mesleğinden emekli oldu; ancak mesai arkadaşları ve Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği kendisini unutmadı...

İşte Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Web Sitesinde (http://www.turkishpilots.org/) konuyla ilgili yayınlanan yazı:

08.06.2007 Tarihinde ,yani iki gün önce ,Çanakkale 3 vardiyanın Baş da Baş Kılavuz Kaptan Mahmut ağabeyin önderliğinde olmak üzere,aynı vardiyadan diğer kılavuz kaptan arkadaşlarımızın duyarlı katkıları ile Dinçer abi adına düzenledikleri yemeğe, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Adına katıldık ve Dinçer ağabeye aynı vardiya ile beraber bizde, Dernek Yönetim Kurulumuz adına saygılarımızı ve şükranlarımızı sunarak bir plaket verdik.

Denizcilik sektörümüzün  görünmeyen kahramanlarından Kılavuz kaptan Dinçer  Sümerkan ağabeyimiz  ,onurla,gururla ve severek ,sevgiyle  yaptığı Kılavuzluk mesleğini artık tamamlıyor.

Öyle tamamlıyor ki önündekine,arkasındakine ,sağındaki ,solundakine ;Kılavuz mesleğinde 35 yılını sevgisini,saygısını vererek,göstererek tamamlıyor ve emekli oluyor.

Kılavuz kaptan Dinçer Sümerkan abimiz bu güzel şeyleri ,değerleri kendi yarattı, yaptı.Tüm Kılavuz Kaptanlar Dinçer Kaptanın ismini duyduğunda veya kendisini gördüğünde rahatlatıcı ,serinletici,huzurlu bir ortam hissederler;Çünkü Dinçer Kaptan  insan sevgisiyle dolu,şefkatli,aydın bir insandır .

Dinçer kaptana söylenecek güzel şeyler bitmez;Her şeye katlanan,

Dayanıklı,

Kaba davranmayan,

Kendi çıkarlarını aramayan,

Kolay kolay öfkelenmeyen,

Kendisine yapılan kötülüklerin hesabını tutmayan güzel insan!..

 
 
 
 Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Genel Sekreteri İsmail Akpınar; Dernek adına Dinçer Sümerkan kaptana kılavuz kaptanlık mesleğine verdiği emekten ötürü bir şükran plaketi sundu.
 
 Çanakkale Boğazı 1. Posta Baş Kılavuz Kaptanı Mahmut Mamaklı da; vardiya arkadaşları adına Dinçer Kaptana bir plaket sundu.
 
 
 
 Kaynak: Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Web Sitesi www.turkishpilots.org

Editör: TE Bilişim