KILAVUZ KAPTANLARIN OLAÐANÜSTÜ KONGRESİ YARIN

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği, yarın olağanüstü kongreye gidiyor. Dernek faaliyetlerini yetersiz bulan üyelerin imza toplaması üzerine Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetimi Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı.

22 Aralık 2005 Perşembe günü saat:14.00'de, Üsküdar Belediyesi Altunizade Kültür Merkezinde yapılacak olan Genel Kurula Denizcilik camiasının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Kongrede, şu anki Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Timur İldeniz'in karşısına, Dünya Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkan Yardımcısı Cahit İstikbal'in aday olacağı kesinleşti.

DenizHaber'in edindiği bilgilere göre, Kılavuz kaptanlar, bir süredir kılavuz kaptanlık mesleği ile ilgili çalışma eksikliğinden şikayetçi olmaktaydılar.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Dünya Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkan Yardımcısı Cahit İstikbal; "Kılavuz Kaptanlar, en deneyimli gemi kaptanları olarak Türk Denizciliğinin gözbebeğidir. Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'ni çok daha iyi yerlere taşımak için arkadaşlarımızla yola çıktık. Giderek ticarileşen günümüz dünyasında ve denizcilik sektöründe, kılavuz kaptanların bağımsız sesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. O sesi layık olduğu şekilde duyurmak ve temsil etmek maksadıyla bu mücadeleyi başlatmış bulunmaktayız" dedi.

DenizHaber olarak, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Genel Kurulu'nun denizcilik camiasına hayırlı olmasını diliyoruz.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim