Kılavuz Kaptanlar Derneği, 50. Kuruluş Yılını kutluyor. Bu konuda Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği bir  açıklama yaptı. 

Açıklamada, Derneğin Elli yıl önce bugün kurulduğu bilgisine yer verilirken,  Mayıs ayında Kılavuzluk Haftası kapsamında tüm sektörün davetli olduğu vurgulandı. 

Açıklama şöyle: 

ÜLKEMİZ DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN

SAYIN YETKİLİLERİ VE İLGİLİLERİ

Bizler, Türk Kılavuz Kaptanları;

Bu gün, 26 Ocak 1968 tarihinde kuruluşunu gerçekleştirmiş olduğumuz derneğimizin 50. kuruluş yıldönümünükutluyoruz.

Derneğimizin yarım asırlık geçmişinde üyelerimiz olan kılavuz kaptanlarımız, Ülkemiz karasuları içinde bulunan Türk Boğazları ve Liman’larında; Seyir, Can, Mal ve Çevre Emniyeti ile Deniz Güvenliği için Kılavuzluk Hizmetlerini vermiş ve vermeye devam etmektedirler. Ayrıca üyelerimiz, mesleğimiz için gerekli yasal düzenlemelerin hazırlanmasında ve Ülkemiz Denizcilik İdaresi’nin ihtiyaç gördüğü ulusal ve uluslararası çalışmalarda önemli görevler üstlenmişlerdir.

50 yıllık verimli ve onurlu geçmişe sahip olan Kılavuz Kaptanlar Derneği, vermiş olduğu üstün kamusal hizmetlerine binaen, T.C. Bakanlar Kurulu kararıyla Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği ismi ile faaliyetlerine devam etmektedir.

50 yıllık geçmişimizde; görev almış Yönetim Kurullarımıza, üyelerimize ve meslek şehitlerimize mesleğimize ve derneğimize yaptıkları katkıları için teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.

Geçmişte olduğu gibi ve gelecekte de Ülkemiz Denizcilik İdaresi’nin yanında ve sektörümüzün tüm kurumlarına eşit mesafede, ihtiyaç duyulan hizmetleri ve desteğimizi vermeye devam etmekten ve Mayıs 2018 de gerçekleştireceğimiz “ Kılavuz Kaptanlar Haftası’nda “ sizlerle birlikte olmaktan onur duyacağız.

Saygılarımızla...

TÜRK KILAVUZ KAPTANLAR DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU

Editör: TE Bilişim