Kılavuz Kaptanlar Avustralya'da Toplanıyor

Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği'nin (IMPA) 20. Genel Kurulu, 14-19 Kasım 2010 Tarihleri arasında Avustralya'nın Brisbane kentinde yapılacak. Türkiye, başkan yardımcılığı'na aday.

Kılavuz kaptanların küresel ölçekteki meslek örgütü olan Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği'nin 20. Genel Kurulu, Avustralya'nın Doğusunda bulunan Queensland eyaleti Brisbane şehrinde 14-19 Kasım 2010 tarihleri arasında yapılacak. Kongrenin ana teması ise "Dünya Kılavuz Kaptanları Birlikte" (World Pilots Together) olarak belirlenmiş.

Genel Kurul'un ilk günü olan 15 Kasım 2010 Pazartesi günü Başkan ve başkan yardımcılığı için seçim yapılacak.

Başkanlığa halen başkanlığı yürüten ABD Kılavuz Kaptanlar Birliği APA temsilcisi Mike Watson tek aday olarak girerken, Başkan Yardımcılığı için Türkiye'den Kaptan Cahit İstikbal yeniden aday gösterildi.

Bu yıl Avrupa ülkelerinden adayların fazla olması ve Başkan yardımcılığı seçimlerinin çekişmeli geçmesi bekleniyor.

Kaptan Cahit İstikbal, eğer yeniden seçilirse IMPA'da 3 dönem üst üste seçilerek bir rekora imza atmış olacak.

IMPA'da başkan Yardımcılığı süresi 4 yıl olarak ana sözleşmede belirlenmiş durumda. Türkiye, 8 yıldan bu yana IMPA içerisinda Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Bu göreve 2002 yılında seçilen Kaptan Cahit İstikbal ayrıca IMPA içerisinde 2 ana komisyonun da başkanlığını yapıyor.

IMPA'nın Bangkok/Tayland'da yapılan 2008 yılı Genel Kurulundan bir görünüm. IMPA Genel Kurulu 2004 yılında İstanbul'da yapılmıştı. 2006 Kongresi ise Küba'nın başkenti Havana'da yapılmıştı.

 

Editör: TE Bilişim