BOTAŞ Ceyhan Terminali Kılavuz kaptanlarından Ahmet Süreyya Güler; bugün saat 15:00 sularında geçirdiği trafik kazası sonucu  yaşamını yitirdi.

Ahmet Süreyya Güler'e Allah'tan rahmet dileriz. Bu acı kayıptan ötürü tüm ailesinin ve kılavuzluk camiasının acısını paylaşır başsağlığı dileriz.

Kaza nasıl meydana geldi?

Kaza,  İskenderun girişi Akçay mevkiinde meydana geldi. Adana’dan aldığı yolcuları İskenderun’a götüren Ali Sapmaz yönetimindeki 31 KB 880 plakalı özel bir firmaya ait yolcu otobüsü, İskenderun girişinde havanın yağışlı ve yolun kaygan olması nedeniyle kontrolden çıkarak karşı şeride geçti.
 
Yol kenarındaki toprak zemine çarptıktan sonra takla atarak ters dönen otobüste bulunan yolcular, otobüsten dışarıya fırladı. Yaralıların bazıları yoldan geçen vatandaşların yardımı ile İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken otobüs içerisinde sıkışanlar, İskenderun Belediyesi İtfaiye ekipleri ve polislerin yardımı ile çıkartılarak ambulanslarla hastaneye sevk edildi.
 
Ters dönen otobüsün altında kalan Kılavuz kaptan Ahmet Süreyya Güler'in cesedi ise vincin otobüsü kaldırması sonrasında çıkartılabildi. Polis ekipleri, otobüs içinde sıkışan başka yolcu olup olmadığını anlamak için uzun süre araştırma yaptı.
 
Kaza yerinde aracı kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye ekipleri, vinç yardımı ile aracı yoldan çekti.
 
Öte yandan, İskenderun Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan 19 yaralının röntgen çekimleri sırasında uzun kuyruk oluştu. Yaralılardan Yunus Atar, ”İskenderun’a doğru gidiyorduk ben şoförün hemen arkasında oturuyordum bir anda otobüs kaymaya başladı. Şoför toparlamaya çalıştı ama toprak zemine çarptığımızı hatırlıyorum. Fazla hızımız yoktu neye uğradığımızı şaşırdık.” dedi.
 
Şoför Ali Sapmaz dâhil 19 kişinin yaralandığı ve 1 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Editör: TE Bilişim