Kepez Belediye Başkanı İsmail Yaşar Oğuz, "Kepez Limanı sadece bir şirketin limanı değil, Çanakkale'nin limanıdır. Şirket yetkililerinin, aceleci ve hissi davrandığını düşünüyorum" dedi.

Oğuz, Kepez Limanı'nın kapatılma gerekçesinin, bir süre önce limanda yürütülen operasyonla ilgili olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Adliyeye intikal etmiş bir olayda, şirket yetkililerinin aceleci ve hissi davrandığını belirten Oğuz, "Bir taraftan bakıldığında, şirket yetkililerinin kişisel olarak haklı olduğu düşünülebilir ama diğer taraftan bakıldığında devletin kolluk güçleri, istihbarat bilgilerine dayanarak eylem yapıyorsa, kimse bunu engelleyemez. Bir yerde yasa dışı uygulamalar yapılıyorsa, kolluk güçleri de yasaların kendine verdiği ölçüde görev yapmak zorundadır" dedi.

Kepez Limanı'nın Çanakkale'nin dışa açılan penceresi olduğunu dile getiren Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kepez Limanı sadece bir şirketin limanı değil, Çanakkale'nin limanıdır. Kepez Limanı'nın Çanakkale ve Kepez'e sağladığı katkılar çok büyük. Maddi anlamda büyük bir katkısı yoktu belki ama manevi katkısı çok büyüktü. Limanın kapatılması konusunda şirket yetkilileriyle de görüştük. Yargı kararının beklenmesi gerektiğini söyledik. Eğer bir yanlışlık varsa, suçlular sorumluluğu üstlenecektir. Eğer buna rağmen kendilerine haksızlık yapıldığına inanıyorlarsa, aklanın ondan sonra kamuoyuna açıklama yapın. Sonuç olarak hissi bir karardır. Çanakkale'ye yazık olmuştur."

"LİMANIN KAPATILMASI BELEDİYEYİ ETKİLEMEZ"

Oğuz, Kepez Belediyesi bünyesindeki şirketin, limanda yüzde 2 hissesinin bulunduğunu ancak, kapatılmasının belediyeyi kurumsal anlamda etkilemeyeceğini söyledi. Kepez Limanı'nın kar etmeyen bir şirket olduğunu, uzun vadede bile belediyeye bir artısı olmayacağını ifade eden Oğuz, "Belediye olarak, limandan sözleşme gereği yap-işlet -devret modeliyle yapılan bir yer olduğu için, işletilse de işletilmese de yıllık 38 bin dolar almaya devam edeceğiz. Yüzde ikilik hissemiz şirketin kar etmeye başladıktan sonra alacağı cüzi bir rakamdır. Limanın maddi katkılarından ziyade, psikolojik etkileri çok büyüktür. Şu anda bildiğim kadarıyla limanda görevli 40 personelin 3 aylık maaşları ödendi. Bu üç aylık süre içinde yetkililerle de görüşeceğiz. Gerekirse Ankara'ya gidip, Ulaştırma Bakanlığı'nda bu konuyu anlatacağız" diye konuştu.

Kaynak:milliyet

Editör: TE Bilişim