Kolin İnşaat Tarafından yap-işlet -devret modeliyle tamamlanan, 17 Mart 2006'da hizmete açılan Çanakkale'nin Kepez beldesindeki Kepez Limanı, şirket kararıyla faaliyetlerini durdurdu.

Edinilen bilgiye göre, limanın yapımını üstlenen Kolin İnşaat, 14 milyon dolarlık yatırımla, yap-işlet -devret modeliyle tamamladığı tesisi, 29 yıl 10 ay 8 gün işletme hakkını elde etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Mart 2006'da açılışını yaptığı liman, şirket kararıyla faaliyetlerini durdurdu.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO ) Meclis Başkanı Tamer Balçık, kendilerine Kolin İnşaat şirketinden, limanın faaliyetlerinin durdurulduğuna dair yazı gönderildiğini, ancak kesin gerekçenin ne olduğu hakkında bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

ÇTSO olarak, Kepez Limanı'nın işler vaziyette olmasını arzu ettiklerini dile getiren Balçık, uluslararası bir liman olarak faaliyetlerini sürdürmesini istediklerini ifade etti.

Balçık, limanın bugüne kadar Çanakkale ekonomisine bekledikleri katkıyı tam olarak sağlayamadığını da sözlerine ekledi.

Bu arada, limanın faaliyetlerinin neden durdurulduğuna ilişkin yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

KEPEZ LİMANI -

214 metre uzunluğu, 24 metre genişliği ile bölgenin en uzun iskelesine sahip Kepez Limanı, 22.5 dönüm arazi üzerine inşa edildi.

Yılda 1 milyon ton yükleme boşaltma kapasitesine sahip limanda, iki feribot rampası, orta çaplı gemilerin yükleme boşaltma işlemlerini yapacakları iskele, ambar, petrol sintine tankları, idare binası ve konteyner depolama alanları bulunuyor.

Kaynak:milliyet

Editör: TE Bilişim