SUUDİ İŞADAMLARI TRABZON'DA

Mekke TSO Başkanı Hasan Kensari: “Doğu Karadeniz’e yatırım yapacağız”

Mekke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Kensari Başkanlığı’ndaki Suudi Arabistanlı iş adamları heyeti, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan görüşmede bölgedeki yatarım fırsatları ve destekleri konusunda bilgilendirdi. Heyet, Doğu Karadeniz Bölgesindeki iş fırsatlarından yararlanacaklarını belirtti.

MEKKE TİCARET VE SANAYİ ODASI, TTSO DA

Mekke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Kensari başkanlığındaki Suudi Arabistanlı iş adamları heyeti Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret ederek işbirliğini geliştirmek için çeşitli konularda görüşmelerde bulundular. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Suudi Arabistan’ın Mekke Ticaret ve sanayi Odası ile işbirliğini geliştirmek arzusunda olduklarını belirterek özellikle odaların üyelerini birbiri ile tanıştırarak işbirliğinin daha ileri seviyeleri çıkartılmasını dile getirdi. Trabzon ve Mekke Ticaret ve Sanayi Odalarının arasında yapılacak bir protokol ile işadamlarına ticaret ve işbirliği alanlarında kolaylıklar sağlanması gerektiğini söyledi. Hacısalihoğlu, Suudi Arabistan ile ticarette sorun yaşamamak için odalara büyük görev düştüğünü ifade ederek, “İki ülke ve bölgelerimiz arasında ticaret yapacak olan iş adamlarına sağlam zeminde ticaret yapmalarını sağlamak için danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti sunulmasında yarar var. “dedi. Kısa zaman içerisinde iki ülke arasında turizm yönünden çok ciddi gelişmeler olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, diğer sektörlerinde zamanla gelişeceğini vurgu yaptı. Trabzon ve bölge ekonomisi hakkında Mekke işadamları heyetine ayrıntılı açıklamalarda bulunan Hacısalihoğlu, yatırım ve teşvikler konusunda sağlanan imkânları da heyete aktardı. Suudi Arabistanlı yatırımcıların özellikle turizm sektöründe konaklama yatırımlarına yönelebileceğini kaydetti. Bölgedeki tesislerin yüzde 80 oranında doluluk yaşadığını ve bu sektörde yeni konaklama tesislerine ihtiyaç olduğunu kaydetti. Hacısalihoğlu, otel yatırımları konusunda uluslararası nitelikte projeleri hayata geçirecek girişimcilere destek verildiğini ifade ederek Mekke heyetinin de bölgede arzu etmesi halinde otel girişimlerine destek vereceklerini vurguladı. Hacısalihoğlu, Trabzon’da güçlü bir sağlık altyapısı bulunduğunu belirterek özellikle alanlarında uzman doktorların bulunmasının bu sektörde yeni yatırımları cazip kıldığını ifade etti. Trabzon’un sanayi altyapısı ve lojistik gücü ile ihracatta çok önemli bir kent olduğunu vurguladı. Türk fındığının yüzde 10’unu üretirken yüzde 40’ının ihracatını gerçekleştirdiği bilgisini verdi.

MEKKE TSO BAŞKANI HASAN KENSARİ: DOĞU KARADENİZ’E YATIRIMCILARI ÇEKECEĞİZ

Mekke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Kensari Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz’in Suudi Arabistanlı turistleri cezbettiğini söyledi. Bunun yanı sıra sağlık sektöründe önemli olduğunu ifade etti. Bölgede sağlık sektöründeki gelişmişliğin ve yapılan yatırımların bölgeye turistleri daha çok çekeceğini ifade etti. Sağlık sektöründe doktor ve uzman kadroların ciddi bir altyapı oluşturmasının ilişkileri artıracağını kaydetti. Kensari, “Bizim ümidimiz Suudi Arabistan’dan gelen iş adamlarının Doğu Karadeniz’deki yatırımlarını artırmaktır. Özellikle Trabzon bölgesinde.” dedi. Bölgede sağlanan iş fırsatları ve desteklerinin yatırımları daha da artıracağına inandığını ifade eden Kensari, buna bağlı olarak bölgeye gelecek olan turist sayısının da aratacağını belirtti. Trabzon’da gümüş ve altın başta olmak üzere mücevher sektörü ve el sanatlarının ileri seviyede olmasından çok mutlu olduklarını kaydederek, “ Bu bir ayrıcalık gösteriyor. İş konusunda ve sanayide önemli bir seviyede bulunulduğunu gösteriyor. Aramızdaki ticaret bağı inşallah daha da artacaktır. Yöresel el sanatlarının Suudi Arabistan’a olan ticareti daha da artacaktır. ”dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda kendilerine sunulan tüm iş fırsatlarının ve yatırımların ileriye yönelik açılımlar olacağını kaydeden Mekke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Kensari, bu bilgileri Suudi Arabistan’daki iş adamları ile paylaşacaklarını söyledi. Bu bölgede yatırım yapmak isteyen üyeleri başta olmak üzere Suudi işadamlarına yardımcı olacaklarını aktardı. Kensari, Hacısalihoğlu’nu Mekke’ye davet etti. İş adamları olarak ağırlamaktan memnun kalacaklarını vurguladı. Hacısalihoğlu, konuk Mekke TSO Başkanı Hasan Kensari’ye ziyaretin anısına oda plaketini ve yöresel ürünler takdim etti. TTSO Meclis Başkan Yardımcısı H.İbrahim Nalbant ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ajans uzmanları Mekke heyeti ile ziyaretin anısına fotoğraf çekildiler.

Hayati Akbaş TRABZON

Editör: TE Bilişim