15 Kasım 2010 tarihinde Avustralya’nın Brisbane kentinde düzenlenen Genel Kuruldaki seçimlerde Türkiye'den Kaptan Cahit İSTİKBAL sürdürmekte olduğu başkan yardımcılığı görevine 4 yıllığına yeniden seçildi.

KEGM Genel Müdürü Salih ORAKCI, İSTİKBAL’i makamında kabul ederek, başarısından dolayı tebrik etti. Ulaştırma Bakanımız Binali YILDIRIM’ın talimat ve yol göstericiliğiyle "Denizci Millet, Denizci Ülke" olma yolunda emin adımlarla yola devam edildiğini belirten ORAKCI, artık uluslararası arenada adından çokça söz ettiren bir ülke konumuna geldiğimizi söyledi.

Denizciliğimizin son yıllarda altın çağını yaşadığına değinen ve gerek operasyonel, gerek idari ve gerekse de yatırımlar anlamında en son teknolojik imkânların kullanılarak denizciliğimizin hakkettiği yere hep birlikte taşıma gayreti içinde olduğumuzu belirten ORAKCI, VTS, EMPA ve IMPA gibi uluslar arası komitelere Kuruluşumuzdan bir personelin yönetici olarak seçilmesinin gurur verici olduğu belirterek, üçüncü kez başkan yardımcılığına seçilen İSTİKBAL’i kutladı ve başarılarının devamını dileyerek kendilerine plaket takdim etti.

Editör: TE Bilişim