Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Kılavuz Kaptanlardan, Kılavuz Kaptanlar Derneği Eski Başkanı Kaptan Şükrü ARIK ve Baş Kılavuzlardan Kaptan Ömür ÖZTAŞKIN’ın emekli olmaları sebebiyle düzenlenen yemekte tüm meslektaşlar buluştu.

Yemeğe, KEGM Genel Müdürü Salih ORAKCI, Genel Müdür Yardımcısı H. Gani AYGÜN, Gemi Trafik ve Kılavuzluk Hizmetleri Dairesi Başkanı B. Olcay ÖZGÜRCE, Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Kaptan Ali CÖMERT, DEFAMED Başkanı Selçuk ŞENKAL, IMPA Başkan Yardımcısı Cahit İSTİKBAL, EMPA Başkan Yardımcısı İsmail AKPINAR, GEMİMO Başkanı Feramuz AŞKIN, DEFAV Başkanı Bülent TEMUR, Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği Başkanı Cengiz KARABÜBER ile kılavuz kaptanlar katıldı.



Tecrübeli Çınarlar onuruna verilen yemekte KEGM Genel Müdürü Salih ORAKCI, her birinin 30 yılı aşkın hizmetleri için teşekkür etti. ORAKCI, "Böylesine önemli ve zor bir meslek olan kılavuz kaptanlığı 30 yıl gibi uzun bir süre yapan, adeta birer çınar misali, mesleğin zirvesine gelen ağabeylerimizi kutluyorum. Tecrübelerinden ve kazanımlarından bundan sonra da faydalanacağımızı umuyorum. Kendilerine yeni yaşam sayfalarında sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum. Allah selamet versin." dedi.

Şükrü ve Ömür Kaptanlar ise; onurlarına verilen yemeğin kendilerini çok duygulandırdığını, gurur duyduklarını belirterek, "Genel Müdürümüzün değişime ve gelişmeye verdiği önemin yanı sıra, insana ve çalışanlara olan yaklaşımının oluşturduğu ortamda birlikte çalışmaktan çok mutlu olduk. Kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.





Yemekteki buluşma aynı zamanda mesleki konular ve sorunların yanı sıra denizcilik sektörünün sorunlarının da konuşulduğu, fikir alışverişinde bulunulduğu yararlı bir sohbet ortamında geçti.



KEGM Genel Müdürü Kapt. Salih ORAKCI, Kaptan Şükrü ARIK’a hizmetlerinden dolayı bir anı olarak plaket sundu.



KEGM Genel Müdür Yardımcısı H. Gani AYGÜN de Kaptan Ömür ÖZTAŞKIN’a plaketini sundu.

Editör: TE Bilişim