KEGM Denizcilik Eğitimine Destek Vermeye Devam Ediyor.

"Denizci Millet, Denizci Ülke" olma yolundaki adımlardan biri olarak başlatılan ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Denizcilik Uygulama Eğitimleri" kapsamında, Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan bir grup, Genel Müdürlüğümüzü ziyaret etti.

Anadolu'da bulunan Denizcilik Meslek Liselerinin İstanbul'da bulunan denizcilik kurumlarını tanımaları amacıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne gelen öğrencileri kabul eden Genel Müdür Vekilimiz Sn. B. Olcay ÖZGÜRCE, Vanlı öğrencileri İstanbul’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğrencilerle uzun uzun sohbet eden Sn. ÖZGÜRCE, Kuruluşumuzun görevlerini, Türk Boğazlarıyla ilgili istatistikleri, boğazların jeopolitik ve stratejik önemini öğrencilere anlattı. Denizcilik mesleğinin ve gemi kaptanlığının önemine değinen Sn. ÖZGÜRCE, öğrencilerle meslekî deneyimlerini de paylaştı.

Van Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi yöneticileri, denizciliğe ve eğitime katkılarından dolayı Genel Müdür Vekilimiz Sn. Olcay ÖZGÜRCE’ye teşekkür ederek bir plaket takdim etti.

Toplantı boyunca öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Genel Müdür V. Sn. ÖZGÜRCE, denizcilikte, eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayarak meslek hayatlarında başarılar diledi.

 

Editör: TE Bilişim