KIYI EMNİYETİNDE ARTIK BİR GELENEK HALİNE GELEN VEDA YEMEĞİ BU KEZ SAİM KAPTAN İÇİN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KEGM İstanbul Liman Baş Kılavuz Kaptanlarından olan 65 yıllık çınar Kaptan Saim OĞUZÜLGEN, yaş haddinden emekli olması sebebiyle düzenlenen yemekle mesleğine veda ederken çok sevdiği meslektaşlarıyla buluştu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih ORAKCI, KEGM daire başkanları ve müdürleri ile KEGM'den kısa bir süre önce emekli olan Kılavuz Kaptanlardan ve Kılavuz Kaptanlar Derneği Eski Başkanı olan Kaptan Şükrü ARIK ile Baş Kılavuz Kaptanlıktan emekli Kaptan Ömür ÖZTAŞKIN, Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi DUMAN, IMPA Başkan Yardımcısı Cahit İSTİKBAL, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Ali CÖMERT, EMPA Başkan Yardımcısı İsmail AKPINAR, DEFAMED ve Türkiye Denizcilik Federasyonu Başkanı Selçuk ŞENKAL, DEFAMED Vakfı Başkanı Bülend TEMUR,  ve çok sayıda meslektaşıyla dostu onu yemekte yalnız bırakmadı.

Yemekteki buluşma, mesleki konular ve denizcilik sektörünün sorunlarının da konuşulduğu, fikir alışverişinde bulunulduğu yararlı bir sohbet ortamında geçti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih ORAKCI yaptığı konuşmada, “Öncelikle bu camia adına, her anlamda denizi seven denizciliğe değer veren ve bizlere devamlı destek olan Bakanımız Sn. Binali YILDIRIM’a teşekkür ediyorum. Denizcilik mesleği bir takım oyunudur. Bunu unutmamak gerekir. Bu anlamda tecrübeleriyle ve yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle ulu çınarlarımızdan biri olan ve bugün veda yemeğinde buluştuğumuz Saim kaptanımıza çok teşekkür ediyorum. Emeklilik hayatında da sağlıklı, başarılı ve uzun bir ömür diliyorum.” dedi.

43 yıllık denizcilik ve 30 yıllık kılavuz kaptanlık geçmişine sahip Sn. Saim OĞUZÜLGEN, yaptığı veda konuşmasında ise, denize ve denizciliğe âşık olduğunu belirterek bu Kuruluşun bir parçası olmaktan ve ülkeme hizmet etmekten gurur duyuyorum dedi. Hatıraların da konuşulduğu keyifli bir sohbetin yanı sıra Kaptan Saim OĞUZÜLGEN, çocuklarının kendisi için yazdığı şiiri okurken salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Türk denizciğliğine ve KEGM'ye yapmış olduğu katkılar dolayısıyla KEGM Genel Müdürü Salih ORAKCI, kendisine bir plaket takdim etti.

Ayrıca Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi DUMAN da bir plaket takdim etti.

 

 

 

Editör: TE Bilişim