KIYI EMNİYETİ ULLA İÇİN İHALEYE ÇIKIYOR

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü İskenderun limanında batan M/V ULLA gemisinin bölgeden çıkarılması için hizmet alım ihalesi açtı.

Dün Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayınlanan ihaleye göre yanlızca Türk firmalarının katılacağı ihalede St Vincent Bandralı M/V ULLA Gemisi’nin çıkarılması için  Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü Koordinatör konumunda olacak.

ULLA'NIN SÜRÜVENİ

25/2/2000 tarihinde İspanya’dan İskenderun Limanına gelen ve şüphe üzerine gümrük idaresinin talebi doğrultusunda Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği Ek II-A’ya göre yapılan analizler sonucu, yükün sınır değerin üzerinde krom (+6) içeren termik santral uçucu kül olduğu belirlenen ve tehlikeli / zararlı atık olarak tanımlanan yük taşıyan ve İskenderun Limanı 36 37’02 N 036 Tipobet 09’50 E mevkiinde:, 6/9/2004 tarihinde, saat 15.10’da demirli bulunduğu bölgede bilinmeyen bir sebepten dolayı yaklaşık 40 metre derinlikte batan, St. Vincent bayraklı M/V ULLA isimli geminin battığı bölgeden çıkarılması için, Çevre ve Orman Bakanlığının İspanya Hükümeti ile görüşmeler sonucu yükünü taşıdığı Lafarge  firmasının 1,5 Milyon dolar tahsis edildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Denizcilik Müsteşarlığının kurduğu komisyon tarafından bu işin yapılması için Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmelerine görevlendirmesi sonucu, Kuruluş dışarıdan hizmet satın almak maksadıyla dün Resmi gazetede yayınlanarak ihaleye çıktı.

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü  Mehmet Habib Soluk “Denizcilik Müsteşarlığı batık geminin çıkarılması için kurumuzu yetkilendirdi. Kıyı Emniyeti olarak M/V ULLA’nın çıkarılması noktasında dışardan hizmet alarak kurumumuzun kontrolünde Gemiyi battığı bölgeden çıkarmayı düşünüyoruz” dedi.

Habib Soluk batık geminin çıkarılması için Lafarge firmasının 1.5 milyon dolar Kıyı Emniyetinin hesabına yatırdığınıda sözlerine ekledi.

DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim