"Kazalar ve Çevre" Ulusal Çalıştayı

Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Kazaların Çevresel ve Teknik Araştırılması Anabilim Dalı tarafından düzenlenen "Kazalar ve Çevre" çalıştayı Ankara'da yapıldı.

Fen Bilimleri Ens. Müdürü Prof. Dr. Nermin Ertan ve Kazaların Çevresel ve Teknik Araştırması Bölüm Başkanı Doç. Dr. Can Balas'ın organizasyonu için büyük emek verdikleri Çalıştay, 3 gün sürdü.

Çalıştayın dün yapılan sabah oturumunda "Deniz Kazaları" incelendi.

Oturumu Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Dr. Özkan Poyraz yönetti.

Oturumun birinci bölümünde  Seyir Güvenliği Daire Başkanı Okay Kılıç; "Deniz Kazalarının İncelenmesi"; Onur Sarı ise "Deniz Kazalarının Önlenmesine Yönelik Geliştirilen Sistemlerin İncelenmesi" başlıklı bildirilerini sundular.

İkinci bölümde Kazaların Çevresel Etkileri ve Önleyici Tedbirler konulu bildiriyi Denizcilik Müsteşarlığı'ndan Hakan Akyıldız; "KEGM’ nün Gemi Kazaları Sonucu Oluşan Petrol Kirliliği ile İlgili Mücadele Çalışmaları" konulu bildiriyi ise Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünnden  Serpil Parlak sundu.

"Dar ve Kritik Sulardaki Kazalar"

Öğleden sonra yapılan oturuma Gazi Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü, Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serpil Erol başkanlık etti.

Bu oturumda "Dar ve Kritik Sulardaki Kazalar" incelendi. Özellikle Türk Boğazlarında meydana gelen kazaların irdelendiği oturumda "İstanbul Boğazı ve Deniz Kazaları:Seyir Rejimleri Yönünden Bir Değerlendirme" konulu bildiriyi   Prof. Dr. Necmettin Akten, Ar. Gör. Güldem  Elmas, Yard. Doç. Dr.  Birsen Koldemir; "İstanbul Boğazındaki Deniz Kazaları ve Kazaya Yakın Durum Analizi" konulu bildiriyi Dr. Jale Nur Ece; "Kazaların Çevresel Etkileri" konulu bildiriyi Barbaros Gönençgil, "Deniz Kazaları ve İnsan Unsuru" konulu bildiriyi Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Kapt. Cahit İstikbal; "Türk Boğazlarının Güvenliği ve Gemi Trafik Hizmetlerine Hukuki Bir Bakış" konulu bildiriyi Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Nilüfer ORAL sundular.

"Dar ve Kritik Sulardaki Kazalar" çalıştayının sonuç bildirgesi ise yarın yayınlanacak ve DenizHaber.Com'da yer alacak.

DenizHaber.Com

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim