Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Kazakistan Britanya Teknik Üniversitesi ile imzalanan anlaşma kapsamında Kazakistan’ın ilk denizcilik eğitim merkezini kurdu.

GAÜ’den verilen bilgiye göre, Kazak denizci adayları GAÜ Türkiye Kampusu İstanbul Yerleşkesinin ilk eğitim binası ile GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampus’ta eğitim görecek.

Anlaşmayı, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile Kazakistan Britanya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İskender Beysembetov imzaladı.

Denizci adayı Kazak öğrenciler teorik eğitimlerini İstanbul;  pratik eğitimlerini ise Girne Kampus bünyesindeki eğitim tekneleriyle Akdeniz’de yapacak. Kazak öğrenciler ayrıca GAÜ yurtdışı kampuslarında dönemsel eğitimlerine devam edecek.

Açıklamada, Ağustos ayı içerisinde GAÜ İstanbul Yerleşkesi’nde düzenlenecek törenle Kazak öğrencilerin eğitiminin resmen başlayacağı kaydedildi. Yazılı açıklamada, anlaşmaya uygun olarak başlatılacak eğitimde güverte, deniz insanı , kaptan ve uzak yol kaptanı yetiştirileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim