'Kaza nedeni teknedeki kavga'

Teknesiyle çarparak işadamı Ali Küçükoğlu'nun ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan İlker Yiğit Hepkeskin'in 22.5 yıl hapis istemli davası başladı. Tanıklar: Bir kadınla kavga ediyordu. Dümene hâkim olamadı

İstanbul'da Heybeliada açıklarında meydana gelen tekne kazasında, işadamı Ali Küçükoğlu'nun ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olan İlker Yiğit Hepkeskin'in "taksirle öldürmek ve yaralamak" suçundan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

"ALKOL ALMADIM, GAZ HATASI"

Kartal 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün hâkim karşısına çıkan 39 yaşındaki Hepkeskin, "Gaz kolu az gitmesi gerekirken sonuna kadar gitti. Motor güçlü olunca tekne birden hızlandı. Alkol almadım" diyerek kendini savundu. Ölen Küçükoğlu'nun eşi Suna Küçükoğlu ise, "Misafirlerim ve çocuklarımla teknedeydik. Diğer tekne hızla üzerimize geldi ve bize çarptı. Şikâyetçiyim" dedi.

Kazada yaralanan Abdurrahman Özbağrıaçık da şikâyetçi olurken 6 tanık "Süratle gelen teknede Hepkeskin ile bir kadın kavga ediyordu. Kadın kaptana tekme attı. Kaptan da kadına müdahale etti ve dümene hâkim olamadı" diye konuştular.

Olay günü teknede bulunan Ukraynalı Anna Sychova ile Yulia'nın ifadesi, Türkçe bilmedikleri için alınamadı. Ölen Ali Küçükoğlu'nun eşi Suna ile kızları Ece ve Pelin Küçükoğlu, Hepkeskin aleyhine 151 bin liralık tazminat davası da açtı.

Editör: TE Bilişim