Schettino 'Kumanda bende değil zabitteydi'

İtalyan Televizyonuna konuşan Costa Concordia kaptanı Francesco Schettino, gemi karaya oturduğu esnada köprüüstünde bulunmadığını ve gemi kumandasının kendisinde olmadığını söyledi..

Schettino, kazada hayatını kaaybeden kurbanları sürekli düşündüğünü ancak suçlanaak başkalarının da bulunduğunu söyledi. Geçtiğimiz Ocak ayında İtalya'nın Giglio adasında karaya çarparak batan Costa Concordia adlı transatlantiğin kaptanı, kaza esnasında kendisinin kaptan köşkünde bulunmadığını kumandanın bir başka zabitte bulunduğunu söyledi. 

İtalya'nın Canale 5 televizyonuna konuşan Schettino; 'Kaza olduğunda sadece gemi ve şirketi hedef olmaz, kaptana da gözler çevrilir ve benim de bu sistemin temsilcisi olarak özür dilemem normaldir' dedi.

Schettino; kaza esnasında kendisini köprüüstünde olmadığı için suçladığını ama köprüüstünde kendisinin değil bir başka zabitin bulunduğunun da bilinmesi gerektiğini söyledi. 

'O anda köprüüstüne koştum vegeminin otomatik dümenden el kumandasına geçirilmesini emrettim. Bu esnada seyir kumandası bende değildi, söylemek isterim ki gemi seyrinden sorumlu bu esnada seyir zabiti idi' diyen Schettino'ya gemide yaşamını yitiren en genç yolcu, 5 yaşındaki kız çocuğu hatırlatıldığında ise yıkıldı ve bir şey söyleyemedi.

Schettino, geminin batmasına ve insanların ölmesine neden olduğu yönündeki suçlamaları reddediyor.

İtalyan hakim, Schettino'nun ev hapsi cezasını kaldırmış durumda. Ancak Napoli yakınlarındaki kasabasını terketmesi ise yasak. 

İtalya'da yayınlanan La Corriera Della Sera gazetesinde son günlerde yayınlanan bir mektupta Schettino, gemiyi sığlıklara oturtmakla pek çok kişinin hayatını kurtardığını öne sürmüştü.

Editör: TE Bilişim