Dört Gündür Haber Alınamayan Baba ve Oğulun "Çiço" İsimli Teknesi Bulundu

Zonguldak limanına toplanan yoğun kalabalık arasında limana getirilen Metin ve oğlu Mete Yanık'a ait teknede küçük hasarlar oluştuğu görülürken, baba ve oğuldan 4 gündür haber alınamıyor. Çarşamba günü attıkları ağı toplamak üzere perşembe günü sabah saatlerinde denize açılan acemi balıkçı 51 yaşındaki Metin Yanık ve oğlu 20 yaşındaki Mete Yanık'ın yakınları bulunan teknenin başında gözyaşlarına boğuldu. Balık için denize açılan baba ve oğulun attığı ağlarda mezgit balıkları dikkat çekti.
 
Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Polisi ekiplerince arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Merkez ilçeye bağlı Çatalağzı beldesi Işıkveren mevkisi açıklarında saat 13.00 sıralarında bulunan tekne, balıkçı gırgırıyla Zonguldak limanına getirildi. Yapılan ilk incelemede, teknede oluşan bazı hasarların yanı sıra motor kısmının yerinden oynadığı ve makaraya sarılı ağ parçaları görüldü.

Zonguldak Limanı'ndan denize attıkları ağlarını toplamak için dün sabah saat 07.00 sıralarında ayrılan Hüseyin Metin Yanık ve oğlu Nazım Mete Yanık'tan 4 gündür haber alınamıyor. Sahil Güvenlik ekipleri açıkta, deniz polisi de kıyı kesimlerinde arama çalışmalarını sürdürüyor. TTK Genel Müdürlüğü'nden 6 ay önce emekli olan 51 yaşındaki Hüseyin Metin Yanık, 20 yaşındaki oğlu Nazım Mete Yanık ile perşembe günü saat 07.00 sıralarında "Çiço" adlı sandallarıyla mezgit ağını toplamak üzere Zonguldak limanından ayrıldı. Akşam saatlerine doğru baba-oğuldan haber alamayan ailesi durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirdi.

Denizde kayıp baba-oğulun yakınlarının Zonguldak limanındaki endişeli bekleyişi sürerken, 6 ay önce emekli olan Metin Yanık'ın balıkçılıkta acemi olduğu belirtildi.

Nazım Metin Yanık'ın 5 gün önce ikiz kardeşi Ferhunde Emine Yanık'la birlikte 20'nci doğumgünü kutladıkları öğrenildi.(CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim