Kayıp AirAsia uçağı bulundu

Endonezya’nın Surabaya adasından Singapur’a giderken kaybolan AirAsia yolcu uçağı, yaklaşık iki gün sonra bulundu. Taşıdığı 162 kişiyle birlikte kaybolan uçağa ait parçaların Endonezya açıklarında tespit edildiği açıklandı. Aynı bölgede cesetlere de ulaşıldı.

HABERİ ALINCA KAHROLDULAR

Endonezya'dan sabah saatlerinde yapılan açıklamada, havadan sürdürülen aramalarda acil durum kaydırağı ve uçak kapısına benzeyen nesneler tespit edildiği duyuruldu. Endonezya hava kuvvetleri yetkilisi Agus Dwi Putranto, arama çalışmalarıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, "10 büyük nesne ve daha fazla sayıda beyaz renkli şeyler tespit ettik" dedi. Bu açıklamadan yaklaşık bir saat sonra ise bu nesnelerin AirAsia uçağına ait olduğu duyuruldu.

Açıklamayı Endonezya Sivil Havacılık Kurumu Genel Direktörü Djoko Murjatmodjo yaptı. AFP'nin haberine göre, Djoko, Endonezya Ulaştırma Bakanı'nın kısa süre içinde bölgeye gideceğini söyledi. Djoko, "Arama kurtarma personelimizin gözlemleri sonucunda, yolcu çıkışı kapısı ve yük kapısı gibi belirgin şeyler bulundu.

Denizde, Pangkalan Bun'un 160 kilometre güneybatısında bulundu" diye konuştu. Associated Press'e konuşan Endonezyalı yetkililer, aynı bölgede bulunan bazı cesetlerin bir donanma gemisine taşındığını belirtti. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, arama çalışmaları sırasında şu ana kadar altı cesede ulaşıldı. Yetkililer deniz tabanında da uçak şeklinde bir gölge tespit edildiğini açıkladı. Endonezya televizyonlarında yayımlanan görüntülerde, su yüzeyinde cansız bedenlerin olduğu görüldü.

"CESET GÖRDÜM"

Endonezya Hava Kuvvetleri Pilotu Teğmen Tri Prabowo, "Denizde nesnelerin dışında bir insan vücudu gördüm. Önce yüzdüğünü sandım. Daha sonra radardan aldığım fotoğrafları bilgisayarda inceleyince dalgalar arasında yüzen kişinin vücudunun şişmiş olduğunu gördüm. Cesedin kurbanlardan birine ait olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Endonezyalı yetkilililer, nesnelerin tespit edildiği yerin, uçakla radar bağlantısının kesildiği noktaya yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim