SeaNews Turkey'de yer alan habere göre; Avustralya'dan Yeni Zelanda'ya küspe getiren AAL Brisbane adlı gemi liman yakınlarındaki kayalık bölgeye emniyetli mesafeden daha yakın geçince liman başkanı gemiyi alıkoydu.

Marşal Adaları bayrağı taşıyan 194 metre uzunluğundaki kuru yük gemisinin armatörü Kıbrıs Rum Kesimi merkezli Columbia Shipping Management adlı şirket. Geminin işleteni ise Singapur merkezli Austral Asia Line adlı şirket.

Gemi; Yeni Zelanda'nın Wellington Limanına yaklaşırken liman açığındaki Pencarrow Kayalıklarından 'Geçmesi gerekenden daha yakın bir mesafeden' seyrederek geçiş yaptı.

Wellington Liman Başkanı Mike Pryce; geminin kayalıklardan ne kadar açık bir mesafeden geçtiğini söylemezken; 'Geçmesi gerekenden daha yakın bir mesafeden geçti' açıklamasıyla yetindi. Pryce; geminin alıkonularak seyir donanımlarının inceleme altına alındığını bildirdi. 

Yeni Zelanda denizcilik idaresi sözcüsü Michael Flyger yaptığı açıklamada Pazar günü saat 14:00 sularında kılavuz kaptan teknesi tarafından geminin kayalıklara çok yakın geçtiğinin rapor edildiğini bunun üzerine liman başkanlığınca geminin alıkonularak inceleme başlatıldığını açıkladı. 

Sözcü; 'Durumu inceliyoruz. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde gemi mürettebatının ifadelerine başvuracağız. Gerçekte ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz' dedi. 

Yeni Zelanda denizcilik idaresi yetkilileri pilot motorunun kaptanıyla ve AAL Brisbane gemisi mürettebatıyla görüşerek ifadelerini karşılaştıracaklar. 

Wellington'daki gemi acenteleri ise  gemininrotası ve ardından limanda tutulması ile ilgili yorum yapmaktan kaçındılar.

 

 

Editör: TE Bilişim