~~KATLİAM GİBİ BALIK AVCILIĞI

Trol ve gırgır ile yapılan balık avcılığı 15/Nisan/2014 tarihinde sona ermiş olmasına rağmen balıkçı tezgahlarında tüketiciye sunulan ve avlanması yasak olan yavru balıkların görüntüleri, denizlerimizde acımasızca sürdürülen yasa dışı balık avcılığının ulaştığı katliamın boyutlarını bütün çarpıklığı ile gözler önüne sermektedir.

Yakalanması suç olan ve cezası yasalarda belirtilen bu yavru balıkların nasıl oluyor da göz göre göre tezgahlarda tüketiciye satışa sunulması suç olmuyor! Denizde yakalanırken suç ama tekneden karaya indirdin mi sorun yok. Yükle arabaya götür balık haline, sergile mezatta, sonra sat gitsin katliam gibi avın kurbanlarını ve ardından balıkçılığın geleceğini hiç düşünmeden indir kurtarılan kısa günün karını cebe.
Avlanması yasak olan bu yavru balıkları yakalayan kadar satan da, tüketen de suçlu sayılmalıdır. Denizlerimiz feryat ediyor ama bu haykırış hiç kimsenin umurunda bile değil. Bu yasa dışı ve kontrolsüz balık avcılığı böyle pervasızca devam ederse bir gün gelecek balıkçı tezgahlarında ne bir ısparoz nede bir kupez görebileceğiz.


Kpt. Ünal BENLİALPER / DENİZ HABER / İZMİR

Editör: TE Bilişim