Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘Sizde para, bizde fırsat var, gelin birlikte yapalım’ daveti üzerine, Katar ve Bahreyn’den de Türkiye’ye yatırım için ‘şeyh’ geliyor. Katar Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cebr El-Tani bugün Türkiye’de olacak. Bahreyn Kralı’nın amcası Başbakan Khalifa Bin Salman Al Khalifa da yakında Türkiye’ye gelecek. Katar Dışişleri Bakanı El Tani, Erdoğan’ın yanısıra, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile görüşecek. TOBB, GAP İdaresi ve Özelleştirme İdaresi’nde de temaslarda bulunacak olan El Tani’ye, GAP’ın yanı sıra Türkiye’deki özelleştirme ihaleleriyle ilgili kapsamlı bir brifing verilecek. El Tani, Salı günü Türkiye’den ayrılacak.

BAHREYN BAŞBAKANI:

Bahreyn Kralı’nın amcası Başbakan Al Khalifa da, yatırım olanaklarını yerinde görmek için yakında Türkiye’ye gelecek. Khalifa’nın, Türkiye’deki özelleştirme ihalelerine ilgi duyan zengin Bahreynli yatırımcıları da beraberinde Türkiye’ye getirmesi bekleniyor.


TERSANE, LİMAN VE OTELLERLE İLGİLENİYOR:

Kişisel servetiyle Bahreyn’in en varlıklı insanlarından biri olan Başbakan Khalifa’nın beraberinde Türkiye’ye getireceği Arap yatırımcıların Türkiye’deki özelleştirme ihaleleriyle yakından ilgilendikleri bildirildi.

Bahreyn Büyükelçiliği aracılığıyla kısa bir süre önce bu konuda bilgilendirilen yatırımcıların Al Zayani Investments’in özellikle Türkiye’de henüz ihaleye çıkmamış Emekli Sandığı otelleri ile birlikte İzmir Limanı ve Tersane alanları ile ilgilendiği belirtildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim