Howard: "Kasırganın 1 milyar Avustralya doları zarara neden olduğu sanılıyor"

Avustralya Başbakanı John Howard, Larry kasırgasının 1 milyar Avustralya doları zarara neden olduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

Howard, ülkenin kuzeydoğusunda 30 yıldır görülen en büyük fırtına olan Larry kasırgasının etkili olduğu bölgeleri ziyaret etti.

Başbakan Howard, kasırganın altyapıya verdiği zararın, düşünüldüğünden biraz daha az, ancak birçok küçük işletmenin uğradığı zararın dikkate değer olduğunu belirterek, bu işletmelere yardım edileceğini söyledi.

Howard, zarar gören her çifti ve küçük işletme sahibine 10 bin Avustralya doları (7 bin 500 ABD doları) yardım yapılacağını ve kasırganın neden olduğu maddi zararın 1 milyar Avustralya doları (650 milyon ABD Doları) civarında olduğunun sanıldığını ifade etti.

Hızı zaman zaman saatte 290 kilometreye ulaşan kasırga muz bahçeleri ve şeker kamışı tarlalarında zarara yol açmıştı. Şu ana kadar kasırga yüzünden ciddi biçimde yaralanan olmadığı belirtiliyor.

Bu arada, meteoroloji servisleri, ülkenin yeni bir kasırga tehdidi altında bulunduğunu ve Wati kasırgasının Larry kasırgasına nazaran daha yavaş biçimde ilerlediğini duyurdu.

Yetkililer, Wati kasırgasının yön değiştirebileceğini, bu durumda, Avustralya kıyılarına ulaşmayacağını, bununla birlikte şiddetli rüzgarın etkisiyle denizde aşırı dalgalara neden olabileceğini kaydetti.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim