İstanbul’un tek olimpik yelken merkezi olan Dragos, Kartal Belediye Başkanlığı Yat Yarışı’na ev sahipliği yaptı. Altı ayrı kategorinin mücadelesinin sergilendiği yarışların ödül töreni Kalamış Marina’da yapıldı.

Kartal Dragos koyundan start alan tekneler Sedef Adası’nın arkasından dönerek Dragos açıklarında bulunan şamandırada yarışı tamamladı. IRC-1-2-3-4-5 ve Destek grupları olmak üzere altı kategoride yapılan yat yarışlarına toplam 33 tekne katılarak birincilik kupası için mücadele etti.

Kartal Dragos açıklarında hakem komitesinin sireniyle başlayan yarışlarda mücadele eden yelkenciler, yarış başlarında rüzgarın esmemesinden dolayı sıkıntılı anlar yaşadı. Daha sonra rüzgarın yön bulmasıyla hareketlenen teknelerin yelkenlerine rüzgar dolmaya başladı. Kıyasıya verilen mücadelede strateji belirleyerek yarışa devam eden sporcular, Adalar doğal parkurunu takiben Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü önünde yarışlarını tamamladı. Yarışın tamamlanmasından sonra yarışmaya katılan ekipler Kalamış Marina’da düzenlenen kupa törenine katıldı. Kupa törenine ayrıca Türkiye Yelken Vakfı Başkanı Erciyas Sipahi, MDYİK Başkanı Hakan Ertunk, MDYİK Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay, MDYİK Başkan Yardımcısı Derya Özdemir katıldı. Kartal Belediye Başkanlığı kupalarını, Belediye Başkan Vekili Ergun Öztaner, Türkiye Yelken Vakfı Başkanı Erciyas Sipahi ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü yönetiminden alan sporcular hep birlikte yarışma sonrası kutlamaya katıldı.

Doğal Parkur olması dolayısı ile yurt içi yarışların yanı sıra uluslararası organizasyonlara da kapılarını açan Kartal  Dragos - Adalar Yelken Parkuru, konumu itibariyle yelken yarışlarının merkezi olmaya aday gösteriliyor. Ulusal alanda pek çok yarışa ev sahipliği yapmış olan Dragos Yelken parkuru daha önce de Türk Yelken Vakfı VIII. Trofesi başta olmak üzere Optimist Laser ve ulusal pek çok yarışa ev sahipliği de yapıyor.

Kartal Belediyesi ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü (MDYİK) tarafından düzenlenen Kartal Belediye Başkanlığı Dragos Yat Yarışları’nda dereceye girenler;

               IRC 1                                                     IRC 2

 

1-)FENERBAHÇE 1 (Oğuz AYAN)                                      1-)CAPRİCON (Erdoğan SOYSAL)

2-)ŞEF (Levent ÖZGEN)                                                  2-)GOBLİN (Ali DOĞANER)

3-)EASY TIGER (Emin Ali SİPAHİ)                                     3-)YAPI ARTI MOBYDICK (Murat KULAKSIZ)

                      IRC 3                                                                           IRC 4

1-)SAKE (Hakan BÖRTECENE)                                      1-)XL ( Haluk ŞERBETÇİOĞLU)

2-)ALFA SAIL PETEK (Şahin AKIN                                  2-)PİNA ( Tolga TUNCER)                                  

3-)PASSION ONE (Ergün KARGALIOĞLU)

                      IRC 5                                                                             DESTEK

 

1-)WINGS ECEMİZ (Serdar ERTÜRK                              1-)SU SAIL ( Kaan MAZLUMCA)

2-)TANTAMNA ( Güven KOCA)                                      2-)DORE ( Demet GÜLEÇ)

                                                                                3-)TEB YILDIZ GENOAL (Çağdaş ARTUĞ)

 

 

Editör: TE Bilişim