KARŞIYAKA’DA DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ YAPILDI…

Deniz ve kıyıların kirlenmesini önlemek, mevcut kirliliğin temizlenmesine katkı sağlamak amacı ile düzenlediği eğitimlerle denizleri yaşatma çabasında olan DenizTemizDerneği/  TURMEPA, kamu yararına olan faaliyetlerini sürdürüyor.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) ile Çiğli Rotaract Kulübü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Karşıyaka Vapur İskelesi ve civarında ’Ege Octobus Dalış Kulübü’ dalgıçları tarafından deniz dibi temizliği yapıldı.

Halkın deniz temizliğine dikkatini çekmek ve denizleri korumada bilinçli olmalarını sağlamayı amaçlayan etkinlik kapsamında ayrıca, denizden çıkarılan çöpler Karşıyaka Vapur İskelesi önünde bir hafta süreyle sergilenecek. 

DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu, amaçlarının çevre kirliliğinin nedenlerini, nereden geldiğini öğrenmek, deniz ve çevre temizliğini kamuoyuna mal ederek duyarlılığı artırmak olduğunu söyledi.

Hatipoğlu, “Denizleri ve kıyıları korumak, kirliliği önlemek için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Asıl amacımız, denizlerin ve kıyıların kirletilmemesi mesajını vermek. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve TURMEPA İzmir Şube olarak bizler gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu sevgiyi ve bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Yararlı olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim