2 yılda tamamlanması hedeflenen proje kapsamında kampüs İngilizce Hazırlık Okulu'yla dil merkezi haline gelecek. Turizm bölümünde ise denizcilik ticareti ve denizcilik işletmeciliği eğitimi verilecek.

Temel atma töreni, Başbakan İrsen Küçük, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı ve Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, diğer yetkililer ve köy halkının katılımıyla gerçekleştirildi. GAÜ'nün Karpaz Yaşam Kampüsü, klasik üniversite kampüslerinin dışında sosyal yaşam kampüsü olarak projelendirildi.

Kampüs bünyesinde Çevre Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü ile Çevre Bilimleri Kültür ve Miras Yönetimleri Bölümü açılacak. Enstitü ve bölüm aynı zamanda Karpaz bölgesi ile ilgili araştırmalar yapacak. Arkeoloji ve doğa müzesinin de yer aldığı kampüs projesinde araştırma geliştirme (ar-ge) merkezleri kurularak turizm, arıcılık, zeytin üreticiliği, tarım ve hayvancılık konularında araştırma geliştirme faaliyetleri yürütülecek. Kampüs bünyesinde 24 saat halka da sağlık hizmeti verecek sağlık merkezi kurulacak. Ağır vakalar hazır bulundurulacak helikopterle merkezlere taşınacak. Halkın kullanımına da açık olacak kütüphane de projede yer alan unsurlardan birisi.

Temel atma törenine katılan KKTC Başbakanı İrsen Küçük, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, GAÜ'nün Dipkarpaz'daki yatırımını "cesur ve güzel" bir yatırım olarak değerlendirdi. Küçük, "Ülkemizin bu yöresinde özel sektör girişimiyle yapılabilecek en güzel yatırımlardan birisi." dedi.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı ve Kurucu Rektörü Serhat Akpınar da, "Kutsal olan bu topraklarda binlerce yıl sonra insanlık için bilgi yaşam ve paylaşım merkezi kuruyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim