Çanakkale Boğazı Kumkale – Yeniköy arasında 3 Mart tarihinde saat 13:15 civarında karaya oturarak deniz tehlikesine maruz kalan T.C. bayraklı 87 m boyunda ve 3050 mt çimento yüklü Kaptan Selim isimli gemiye,Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi tarafından seyir, can, mal ve çevre güvenliği sebebiyle Kıyı Emniyeti tarafından 6 hızlı tahlisiye botu ve Kurtarma 4 römorkörü sevk edildi.

Kazazede gemiye yapılan su altı sörveyi neticesinde geminin iskele tarafında baştan kıça doğru 50 m’lik kısmının oturduğu tespit edilmiş ve Liman Başkanlığınca kazazede gemiye 24:00 a kadar kendi imkanları ile kurtulması için süre verilmişti.

Kazazede geminin kendi imkanları ile kurtulamaması sebebiyle, 4 Mart saat 00:30’da kazazede gemi kaptanı ile Söndüren 4 römorkörü kaptanı arasında imzalanan T.O.F. kurtarma-yardım anlaşması kapsamında 06:00 ile 07:00 saatleri arasından gerçekleştirilen balık adam sörveyinin ardından başlatılan çalışmalar neticesinde kazazede gemi saat 11:15’te yüzdürülerek emniyet altına alındı. Herhangi bir can kaybı ve çevre kirliliğinin meydana gelmediği bilgisinin ardından, Kaptan Selim Gemisi'nin Karanlık Liman'a demirletildiği öğrenildi.

 

Editör: TE Bilişim