Biskay Körfezinde Asturias sahillerinde önceki gün karaya çıkan "M/V Beaumont" adlı İngiliz bayraklı kuru yük gemisi, 2 römorkör yardımıyla çekilerek kırtarıldı ve Avilés limanına demirledi.

Gece 00:21 saatlerinde, İspanyol Sivil Koruma Departmanı 112-Asturias adlı botla bir teknisyen ile birlikte gemiyi yeniden yüzdürmek için manevra ile kaza deniz kirliliği için bölgesel acil durum planı yapılarak operasyon başlatıldı.

Beaumont adlı 88.60 metre uzunluğunda ve altı mürettebat iyi durumda olan İngiliz kargo gemisinin denize bir miktar da yakıt sızdırdığı belirlendi.

Geminin Xago kumsalının kuzey bölgesinde karaya çıktığı bildirildi. Aviles liman başkanı yaptığı açıklamada, geminin ekosunun Aviles limanına 1,5 mil kala kaybolduğunu ve onlar gemiyi limana girecek diye beklerken geminin liman yerine Cabo Negro burnuna tırmandığını söyledi.

Gijon'daki Arama Kurtarma Merkezi karaya oturmadan haberdar olur olmaz, sabah 04:15 sularında Helimer 203 tipi helikopter ile Mary Maeztu römorkörü ve Salvamar Rigel hızlı tahlisiye botu kaza bölgesine gönderildi.

Geminin A Coruña limanından  3425 ton odun ile geldiği ve karaya oturmasaydı şafakta Avilés limanına girmesinin planlandığı, daha sonra İngiltereye yoluna devam edeceği öğrenildi.

 

Editör: TE Bilişim