Karadeniz'i yüzerek geçip Rusya'ya ulaşacak

Karadeniz'den yüzerek Rusya'nın Sochi kentine ulaşıp rekor kırmak isteyen 50 yaşındaki Rus fotoğrafçı Yuriy Burlak, Ordu'dan yüzmeye başladı.

Bir süre önce arkadaşı Evgeniy Suprun ile Ordu'nun Perşembe ilçesi Mersin köyü balıkçı barınağına gelen Burlak, burada rekor için hazırlıklarını tamamladı. Yetkililerden gerekli izinleri alan Burlak, Ordu deniz polisi ve sahil güvenlik ekiplerinin de nezaretinde yüzmeye başladı.

Günde yaklaşık 10 saat yüzerek 400 kilometrelik güzergahı aşmayı hedefleyen Burlak, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl da aynı rekoru denemek istediğini ancak izinleri alamadığını hatırlattı.

Bu yıl izinleri alarak Karadeniz'i yüzerek geçme hayalini gerçekleştireceğini belirten Burlak, "Bu nedenle çok mutluyum" dedi.

Denizde kaldığı süre içerisinde kullanacakları gerekli malzemeleri ve yiyecekleri botuna yerleştirdiğini anlatan Burlak, şunları söyledi:

"Geçen yıl Türkiye'ye geldim ancak gerekli izinleri alamadım. Bu nedenle geçen yıl yüzememiştim. Şimdi bütün evraklarımı da hazırlayarak gerekli izinleri aldım. Bugün Ordu'dan yüzmeye başlıyorum. İnşallah 20 gün içerisinde Rusya Sochi'ye ulaşmayı hedefliyorum. Karadeniz'i yüzerken arkadaşım Evgeniy Suprun bana eşlik edecek. Bizim için güzel bir yolculuk olacağını tahmin ediyoruz."

Bel fıtığı hastalarına yüzmeyi tavsiye ediyor

Yüzmeye doktor tavsiyesi ile başladığını anlatan Burlak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim mesleğim fotoğrafçılık ancak daha önce halterciydim. Bu sporu yaparken bel fıtığından 3 kez ameliyat oldum. Böyle bir sağlık sorunum olunca doktorum bana yüzmeyi tavsiye etti. Ben de bu nedenle yüzmeyi çok sevdim ve bugünlere geldim. Hem eski sağlığıma kavuştum hem de iyi bir yüzücü oldum. Bütün bel fıtığı olan hastalara da yüzmeyi tavsiye ediyorum. Ben sağlığıma kavuştum. Mutlaka yüzmeyi denesinler."

Arkadaşı Evgeniy Suprun'un içinde olacağı botta 20 gün boyunca kendilerine yetecek malzemelerin olduğunu kaydeden Burlak, "Bot içerisinde ekmek, gaz yağı, su ve konservelerimiz var. Bizim için yeterli olacak yiyecek ve malzemeleri botumuzun içerisine yerleştirdik" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim