KARADENİZ'DE PETROL UMUDU

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Karadeniz'de petrol konusunda, yıl sonuna kadar müjdeli haber beklediklerini söyledi.

Yavuzdemir, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Osman Saim Dinç ve beraberindekileri makamında kabul etti, TPAO-BP Petrol Arama Ortam Girişimi tarafından Doğu Karadeniz Arama Sondaj Projesi konusunda bilgi aldı.

Yavuzdemir, burada yaptığı konuşmada, Hopa İlçesi'nin 40 kilometre kuzey batısında yürütülecek sondaj çalışmaları sonunda petrol ve doğalgaz bulunması halinde, bunun bölge ekonomisini tamamen değiştireceğini belirterek, "biz petrol konusunda yıl Betmatik sonuna kadar müjdeli bir haber bekliyoruz" dedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Osman Saim Dinç ise Doğu Karadeniz'de petrol aramaya yönelik önemli bir program yürüttüklerini belirtti.

Sondajı yapacak "GSF Explorer" adlı geminin hem teknoloji hem de büyüklük itibarıyla dünyanın bir kaç gemisinden biri olduğunu, Malta Limanı'nda bulunan gemiye yaklaşık 1.5 aydan beri bakım yapıldığını ifade eden Dinç, "Geminin bugün itibarıyla Malta Limanı'ndan ayrılıyor olması gerekir. Kulesi 24 metre indirilerek, boğaz köprülerinin altından geçirilecek. Bu ay sonuna doğru Ereğli Limanı'nda olacak gemi, yeniden monte edilecek ve doğrudan Hopa açıklarına geçecek. Gemi, Temmuzun birinci haftası gibi sondaja başlıyor olacak" Dinç, sondajın yıl sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Kaynak:A.A

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim