Karadeniz'de "arama kurtarma ve yangın" tatbikatı

Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığı tarafından düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği ticari gemide çıkan yangına müdahale edilerek denize düşen personel kurtarıldı

TRABZON (AA) - Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığı tarafından Karadeniz'de "arama kurtarma ve yangın" tatbikatı yapıldı. Tatbikat senaryosuna göre, Türk arama kurtarma sahasındaki "Kumcular" isimli ticari bir gemiden Trabzon Liman Başkanlığına yangın ihbarı geldi. İhbarın, Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığına iletilmesi üzerine TCSG Dost, TCSG 95 ve 83 isimli gemilerin yanı sıra bir bot ve bir römorkörün bulunduğu alana geldi.

Görevli 6 personelin yangın nedeniyle denize atlaması sonucu ilk olarak TCSG Dost isimli gemiden hareket eden helikopterde bulunan cankurtaranlar, bu kişileri kıyıda bekleyen 112 Acil Servis ekiplerine teslim etti. Daha sonra görevli gemilerin yanı sıra alanda bulunan römorkör aracılığıyla yangının devam ettiği gemiye suyla müdahale edilerek söndürme çalışması yapıldı.

Tatbikatı TCSG Dost isimli gemiden takip eden Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz'in deniz ticaretinin yanı sıra nakliyat ve balıkçılık açısından çok hareketli olduğunu, zaman zaman bu gibi kazaların yaşandığını söyledi. Bu nedenle her türlü olasılığa karşı tedbirli olunması gerektiğini ifade eden Vali Öz, "Bu tatbikatta Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığının yanı sıra itfaiye, ambulans, UMKE VE AFAD ekipleri de yer alarak müşterek bir eğitim gerçekleştirildi.

Denizde olabilecek her türlü kazaya karşı devlet kurumlarımızın imkan ve kabiliyetlerinin nasıl olduğunu bir kez daha görmüş olduk" diye konuştu. Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanı Yarbay Sinan Mamak ise Sahil Güvenlik Komutanlığının tüm denizlerde arama kurtarma faaliyetlerinden sorumlu olduğunu vurgulayarak, "Amacımız müşterek çalıştığımız kurumlarla işbirliğini artırmak ve olası durumlarda neler yapabileceğini görmek. Bunun için tatbikatta yangın çıkan bir gemiye müdahale edilmesi ve 6 personelin kurtarılması çalışmaları yapıldı" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim