KARADENİZ SAHİL YOLU DEV DALGALARA TESLİM

Trabzon’da dev dalgaların oluşturduğu çamur, taş ve moloz yığınları temizleniyor

TRABZON-Karadeniz'de, dev dalgaların Trabzon'da sahil bandında oluşturduğu, çamur, taş ve moloz yığınları Trabzon Belediye ekipleri tarafından gün boyu süren yoğun çalışma sonucu temizleniyor. Zaman zaman dalga boyunun 8 metreye çıktığı kıyılarda dalgaların taş, çamur ve moloz yığınlarını sahil bandında bulunan yürüyüş yolu ile yeşil alanlara sürüklemesinin ardından belediye, 50 kişilik bir ekiple gün boyunca temizleme ve yıkama çalışmalarını sürdürdü. Trabzonlu vatandaşlar son 20 yıldan beri bu kadar büyük dalgalara rastlamadıklarını belirterek, belediyenin temizleme çalışmalarını takdirle karşıladı. Yetkililer temizleme çalışmalarının gün boyu ve gece de devam edeceğini kaydederek, söz konusu alanların temizleme çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak tekrar vatandaşların hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Rize’de önceki gece başlayan fırtına sahil i vururken maddi hasarlara yol açtı.

Rize’de sahilinde geceden bu yana etkili olan fırtına maddi hasara yol açtı.

Rize’de gece etkisini gösteren fırtına gün boyu devam etti. Şehir merkezin sahil kesiminde 4 metreyi aşan dev dalgalar hasara yol açtı. Sahil kesiminde bulunan çok sayıda tesis tahrip oldu. Balıkçı barınakları zarar gördü. Denizgören Mahallesi Balıkçı Barınağı’nda Recep Aksu’ya ait balıkçı teknesi battı. Karadeniz Sahil Yolu dev dalgaların taşıdığı kayalar nedeniyle zaman zaman araç ulaşımına kapandı.

ÖSYM tarafından düzenlenen Üniversitesi sınavı dolayısıyla Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi’nde sınava giren öğrenci yakınları sahile toplanarak dev dalgaları izledi.

Meraklı vatandaşlar ilk kez bu kadar büyük dalga gördüklerini belirtip, izlemenin kendilerine zevk verdiğini söylediler.

Hasar gören tesisleri yerinde inceleyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, sahilde “t” olarak tabir edilen dalga kıranlar yapılmadığı sürece benzer hasarların sürekli yaşanabileceğini belirterek, “Biz sahillerimizde bu tarz durumların yaşanacağını önceden biliyorduk. Ancak bu mevsimde böyle bir şey beklemiyorduk. Belediyemize ait tesisimizde zarar gördü. Bizim tesisimiz sökülebilir bir tesis. Geceden sökmemiz gerekirdi. Biraz geç kaldık. Ancak ilimizde ‘T’ler yapılmadığı sürece bu tarz hasarlarla sürekli karşılaşacağız. Komşu ilde bolca olan ‘T’ler’den ilimiz sahillinde de yapılması gerekmektedir” dedi.

Hopa’da dün geceden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle oluşan dalgaların yüksekliği yer yer 20 metreye yükselirken, dev dalgalar hasara da neden oldu.

Hopa’da dün geceden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle oluşan dalgalar, Kemalpaşa yolu üzerinde bulunan Liman köyü ve Esen kıyı köyünde bulunan Balıkçı barınaklarında bulunan bazı teknelerin parçalanmasına neden oldu. Özellikle Sarp sınır kapısı yanında bulunan sahilde dalga yüksekliği 20metreye ulaşması, buradaki Hopa Kaymakamlığı tarafından işletilen Otopark’’da park halinde bulunan 20 civarında otomobilde hasar oluşmasına neden olurken dev dalgalar otoparkta bulunan 2 otomobili de denize sürükledi.

Dalgalar nedeniyle barınaklar yıkıldı, bazılarında ise hasar oluştu. Fırtınada 8 balıkçı teknesinde de maddi hasar oluştu.

Dev dalgaların etkili olduğu adreslerden biri de Kopmuş Turan Altuntaş Halk Plajı oldu. Dev dalgalar burada Hopa Belediyesi tarafından yapılan ve kiralanan kulübelerde de maddi hasarların oluşmasına neden oldu.

Dev dalgaların yüksekliğinden dolayı Sarp-Hopa yolunda yollarda da hasara neden oldu. Yola savrulan dev kaya parçaları nedeniyle ulaşım yer yer dururken, karayolları ekipleri de yolları temizleyip ulaşımı sağlamak için ara vermeden çalışmalarına devam ediyorlar.

Bu arada Karadeniz’de seyir halinde olan gemilerinde en yakın limana sığındığı öğrenildi. Hopa açıklarında bulunan bazı gemilerde Hopa Limanına sığındı.

Karadeniz’de ve özellikle Hopa çevresinde etkili olan dalgaların bu gece de devam edeceği öğrenildi.

Hopa’da meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Hopa’da meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. İlçeye bağlı Kemalpaşa beldesinde Furkan Cem Yılmaz’ın(29) kullandığı 08 AY 181 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı.,

Kazada yaralanan sürücü ve kardeşi Mesut Yılmaz (22), Hopa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mesut Yılmaz’ın buradaki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Yaralı sürücünün hastanedeki tedavisi ise devam ediyor

Editör: TE Bilişim