KARADENİZ GEMİLERİ YUTUYOR

Karadeniz'in azgın suları gemileri birer birer yutuyor. Ya yangın ya da hava muhalefeti nedeniyle deniz gemi enkazıyla doldu. Son 10 yılda 19 gemi battı. 
     
AA muhabirinin Denizcilik Müsteşarlığı Trabzon Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, 1994'te Gürcistan'a ait 069 MPK adlı savaş gemisi, 2003'de Ukrayna bandıralı kuru yük gemisi, 2000'de yangın nedeniyle Ro-Ro Kalebet seferi yapan Türk bandıralı Gürgen-II adlı gemi battı. 
     
Yetkililer, 1994'te hava muhalefeti nedeniyle Rusya'ya ait Bangor adlı kuru yük gemisi ile Acaristan Cumhuriyeti'ne ait SCS 55 adlı balıkçı gemisi, 2003'de Sochi açıklarında Selçuk Express adlı kuru yük gemisinin, Karadeniz'de batan belli başlı gemiler olduğunu ifade ettiler. 
     
Gemilerin batma sebeplerinin başında hava muhalefetinin geldiğini ifade eden yetkililer, şunları kaydettiler:''Son 10 yıl içinde 13'ü hava muhalefeti. 6'sı da çeşitli nedenlerden dolayı battı. Bu da Karadeniz'in ne kadar hırçın bir deniz olduğunu gösteriyor. Gemicilerimiz, Karadeniz'in bu özelliğini göz önünde bulundurup, dikkatli olmalıdırlar.'' 
     
Karadeniz'de dün meydana gelen olayda ise Ufuk-1 adlı Ro-Ro gemisi Sochi-Trabzon seferini yaparken Trabzon'a 78 mil mesafede yanmaya başlamış, gemide bulunan 53 yolcu ve mürettebat kurtarılarak, Trabzon'a getirilmişti.

Kaynak:A.A

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim