'Karadeniz defteri kapanmadı'

Karadeniz'de yeni kuyuların açıldığını söyleyen TPAO Genel Müdür Vekili Besim Şişman "Karadeniz defteri kapanmadı. Exxon, petrol olduğuna inanıyor. Büyüme planımız var" dedi.

Petrol ve doğalgaz ithalatına yıllık 55 milyar dolar ödeyen Türkiye dört kıtada petrol avına çıkıyor. Milli petrol şirketi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nda (TPAO) yönetim bayrağını devralan Genel Müdür Vekili Besim Şişman, son 10 yılda TPAO olarak Türkiye büyümesine paralel büyümeyi gösteremediklerini belirtti.

ŞİRKET BAKIYORUZ

"Kuzey Buz Denizi'nde 35'inci sondajda petrol bulundu. O da Norveç'in kaderini değiştirdi. Karadeniz ve Akdeniz'de petrol aramaya devam" diyen Şişman, şirket olarak yurt dışında yeni satın almalar yapacaklarını ve şu an Sudan'da iki önemli proje üzerine çalıştıklarını belirtti.

Şişman, "Sudan'da ekibimiz 2 proje üzerine çalışıyor" diyerek 2023 planları kapsamında dünya genelinde satın alma ortaklık yapabileceklerini anlattı. Bugüne kadar 4 milyar dolar yatırımla petrol aranan ve 6 derin deniz sondajı yapılan Karadeniz'de bir rezerv varlığı olduğuna inandıklarını belirten Şişman, "Exxon-Mobil de Karadeniz'de petrol varlığına inandığını bize iletti" dedi.

Editör: TE Bilişim